MOT SPORTENS IDÉ: John Fahey, WADA-president, mener overdrevent koffeininntak ikke har noe i idretten å gjøre. Foto: EPA/LAURENT GILLIERON
MOT SPORTENS IDÉ: John Fahey, WADA-president, mener overdrevent koffeininntak ikke har noe i idretten å gjøre. Foto: EPA/LAURENT GILLIERONVis mer

WADA vurderer koffeinforbud

Fordi spiller endte på sykehus.

||| WADA vurderer å reintrodusere koffeinprodukter på listen over forbudte dopingmidler etter hendelser i den australske AFL-ligaen.

Ben Cousin, en rehabilitert tidligere narkoman, tok en sovetablett for nøytralisere inntak av et koffeinpiller og fikk en kraftig reaksjon som gjorde at han måtte til intensiv behandling på et sykehus.

Koffeinbruken i australsk fotball (tilsvarende amerikansk fotball) er utstrakt og ikke ulovlig etter at det ble fjernet fra forbundslisten til Verdens Antidopingbyrå (WADA) i 2004.

- Bruk av koffeinpiller er imot sportens idé, og WADAs medisinske komité vil diskutere et nytt forbud når de møtes i september. På samme måte som koffein ble tatt ut av forbudslisten, kan det også tas inn igjen, sa WADA-president John Fahey til avisen The Age.

- Inntak av koffeinpiller kan være farlig fordi det har uante konsekvenser for folk, mente Fahey.

(NTB-AFP)