Wæhler avviser at han kunne spilt

- Folk vet ikke hva de snakker om.

Flora Tallin - Vålerenga 0-1.

(Dagbladet.no): Vålerenga har skaffet seg et gunstig utgangspunkt foran returmøtet mot Flora Tallin etter 1-0-seier i Estland i kveld.

Rune Lange ble matchvinner etter en drøy halvtime, da han satte ballen i mål fra kort hold etter et skudd fra Jan Derek Sørensen.

Arnar Førsund vikarierte i midtforsvaret fordi nyervervelsen Dan Thomassen ble nektet å spille som følge av en NFF-tabbe, og Kjetil Wæhler meldte forfall med skade.

Sistnevnte er blitt linket til Rosenborg den siste tiden, og etter kveldens kamp spekulerte VG Nett i om Wæhler meldte seg skadet for å ha sjansen til å spille Champions League i Trondheim til høsten.

Det blir blankt avvist av Wæhler.

- De som tviler på min helsetilstand vet ikke hva de snakker om. Jeg forholder meg til kontrakten jeg har med VIF (2,5 år igjen). De som tviler på at jeg gjør mitt beste for VIF vet heller ikke hva de snakker om, sier Wæhler til Dagbladet.no.

Halvannet bein i neste runde

ØNSKET AV RBK: Men Kjetil Wæhler nekter for at det var derfor han sto over kveldens VIF-kamp mot Flora Tallin. Foto: SCANPIX
ØNSKET AV RBK: Men Kjetil Wæhler nekter for at det var derfor han sto over kveldens VIF-kamp mot Flora Tallin. Foto: SCANPIX Vis mer

Fraværet av Wæhler og Thomassen fikk heldigvis ingen konsekvenser. Men VIF var heldige som unngikk baklengs i sluttminuttene, da Ronny Johnsen glapp i markeringen.

Jarmo Ahjupera fikk stå helt alene på fem meter, men skjøt håpløst over.

Nå må Vålerenga dumme seg kraftig ut om de skal lide samme skjebne som byrival Lyn gjorde i fjor - da de røk ut på bortemålsregelen mot nettopp Flora Tallin.

- Spillmessig var det ikke all verden. Vi vinner 1-0 bortei europacupen, og får være fornøyd med det. Det var mye som skjedde før kampen, med skader, sykdom og spillere som ikke fikk lov til å spille, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til VIF TV.

Han presiserer at europacupen kommer i andre rekke, men innrømmer at det skal mye til om ikke Vålerenga avanserer til 2. kvalifiseringsrunde av UEFA-cupen når lagene møtes igjen om to uker.

- Det laget her skal ikke lage to mål mot oss på Ullevaal, for å si det sånn, sier Aalbu.

Wæhler avviser at han kunne spilt