Wæhler glad han slapp å velge mellom fødsel og kamp

- Hadde fått lov av kona til å dra.

STOLT TREBARNSPAPPA: Kjetil Wæhler og kona Ingvild fikk sitt tredje barn, William, seint i går kveld. Foto: Heiko Junge, Scanpix
STOLT TREBARNSPAPPA: Kjetil Wæhler og kona Ingvild fikk sitt tredje barn, William, seint i går kveld. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

||| BISLETT (Dagbladet.no): Kjetil Wæhler og kona Ingvild Toft Wæhler fikk sitt barn nummer tre i går kveld. William kom til verden ti over halv tolv.

- Det er alltid like flott, sier Aalborg-stopperen om å være med på fødselen.

Og timingen var perfekt, ettersom landslaget reiser til Makedonia i kveld. Dermed slipper Wæhler et meget vrient valg.

- Jeg sa til kona at jeg ville være med på fødselen, men hun sa at jeg kunne reise til Makedonia i dag selv om fødselen ikke var i gang, forteller.

- Hva hadde du valgt selv?

- Nå slipper jeg å velge, så det lar vi ligge, smiler Wæhler.

Seks kamper
Wæhler forteller at hans første sønn viser balltalent, men tør ikke spå om det blir forsvarsspiller av den nyfødte.

- Vi får se hva det blir av ham, men han blir en skikkelig gutt i alle fall, lover den stolte far.

Wæhler har bare fått seks a-landskamper for Norge. 33-åringen har flere ganger vært uheldig med skader, og måtte melde forfall.

Men han mener inntrykket av at han er en spiller som stadig mister kamper på grunn av skader ikke stemmer helt.

- Jeg har sittet mye på benken også, det er ikke bare forfallene som gjør det, sier han.

- Trives med Brede
Dermed er det duket for et nytt samarbeide mellom ham og Brede Hangeland. Om Drillo skulle velge noe annet, vil det komme som en overraskelse på de fleste.

- Om det er opp til meg, ser jeg ingen grunn til å bytte på stopperne. Hvis vi får sjansen sammen igjen, får vi forsøke å holde tett igjen. Vi trives med å spille sammen og kommuniserer bra, sier Kjetil Wæhler.

Han som bestemmer hvem som spiller, er også glad for at fødselen gikk bra og at den var unnagjort før avreise.

- Jeg fikk den hyggelige meldingen i går kveld om at alt hadde gått bra. Det tok litt lang tid og sånn, men alt sto bra til. Det er helt sikkert en fordel for en spiller å få noe slikt gjennomført, så slipper man å ha det i tankene når det nærmer seg kamp, sier Egil Drillo Olsen.

HADDE FÅTT REISE: Kjetil Wæhler sier kona Ingvild Toft Wæhler hadde gitt ham lov til å reise til Makedonia selv om parets tredje barn ikke hadde vært født ennå. Heldigvis slapp han å velge. Fra før har paret en sønn og en datter.  Foto: Heiko Junge, Scanpix
HADDE FÅTT REISE: Kjetil Wæhler sier kona Ingvild Toft Wæhler hadde gitt ham lov til å reise til Makedonia selv om parets tredje barn ikke hadde vært født ennå. Heldigvis slapp han å velge. Fra før har paret en sønn og en datter. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer