Wæhler mener VIFs keeper kunne hindret selvmålet. - Om han hadde stått mellom stengene

- Var knapt en sjanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vålerenga-Strømsgodset 3-1 (2-1):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Kjetil Wæhler (39) er hentet inn for å rydde opp i et Vålerenga-forsvar som ikke alltid har vært pottetett de siste åra. Mot Strømsgodset i seriepremieren viste veteranen at han fortsatt har evnene. Selv om de kalde fakta fra comebacket ikke ser så pene ut:

38. min: 1-1 Kjetil Wæhler (selvmål).

- Jeg har vært med så lenge på dette at jeg vet hva som skal til etter en sånn situasjon. Det var maks uflaks også: Hadde Michael Langer (VIF-keeper) stått imellom stengene, hadde han kanskje tatt den, sier Wæhler til Dagbladet.

- Jeg sa det til ham også, at han kanskje sto litt langt ute. Vi sto også litt med lua i hånda på vår venstreside da han (Flamur Kastrati) førte ballen opp der. Men sånt skjer. Jeg børster det av meg, og det tror jeg viste også.

Andre selvmål Wæhlers siste landskamp i kvalifiseringssammenheng kom i 2012. Mot Slovenia. Den vant Norge 2-1. Også da var en uheldig Wæhler sist på et mål for motstanderen på Ullevaal.

- Ja, faktisk. I samme mål. Det er en del av fotballen, det.

- Vi hever oss raskt Spesielt førsteomgangen var bra fra Vålerengas side, ifølge Wæhler. Christian Grindheims frispark ga hjemmelaget ledelsen, mens Daniel Fredheim Holm scoret på straffespark bare halvannet minutt etter den nevnte Godset-utlikningen. 3-1 kom etter en fantastisk kontring i andre omgang.

- Det var en veldig bra førsteomgang fra oss. Vi står godt, og de slipper ikke til mange muligheter. Bortsett fra selvmålet mitt, da - som også er litt unødvendig. Det er knapt en sjanse. Men sånt skjer, og vi hever oss raskt, fastslår Wæhler.

- Ikke overrasket Godset-trener David Nielsen fortalte etterpå at deres plan var å legge seg dypt og la Vålerenga ha ballen, fordi en sånn taktikk ville overraske Kjetil Rekdals menn.

- Nei, jeg ble ikke overrasket, sier Wæhler.

- Vi hadde en kampplan, og konsentrerte oss om oss selv. De slo bort mange pasninger, og var ikke så gode med ballen som de pleier. De er et spillende lag, og vi ødela for dem. Vi spilte en solid kamp, sier Wæhler.

- Rekdal sier bedre enn i fjor er årets målsetting. Da ble dere nummer seks. Er det et defensivt mål?

- Neida. Bedre enn i fjor kan bli alt mulig rart. Vi får bare ha fokus på en kamp av gangen. Så skal vi forsøke å være bedre defensivt enn i fjor, og der er jo jeg kommet inn for å bidra, sier Wæhler.

<strong>TVILSOM INNGRIPEN:</strong> Michael Langer sto en meter utenfor stolpen da Strømsgodsets utlikning kom. Heldigvis kunne han juble for seier ved kampslutt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TVILSOM INNGRIPEN: Michael Langer sto en meter utenfor stolpen da Strømsgodsets utlikning kom. Heldigvis kunne han juble for seier ved kampslutt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer