Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona sviktet defensivt mot Juventus

Wæhler om Barcelonas forsvarsspill: - Jeg blir så forbanna

Den tidligere forsvarsbautaen reagerer på forsvaret, og mener Barca bommet taktisk.

FORTVILER: Messi & Co. fortviler etter stortap mot Juventus.Foto: AFP Photo / Miguel Medina /NTB Scanpix
FORTVILER: Messi & Co. fortviler etter stortap mot Juventus.Foto: AFP Photo / Miguel Medina /NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Barcelona tapte 3-0 mot Juventus i den første kvartfinalen i Champions League. Den tidligere forsvarsbautaen Kjetil Wæhler, reagerer på spanjolenes svake forsvarsspill.

- Det så litt «giddalaust» ut, og Juventus kom for lett til målsjanser. De var der ikke nok, og så litt bort på hverandre. Jeg hadde forventet litt mer stolthet i en Champions League-kvartfinale. Konsekvensen blir å ryke ut, sier Wæhler til Dagbladet.

Han forteller at Barcelona bommet på det taktiske, og at de ble hardt straffet.

- «Smartness» er lov. På 3-0-scoringen var det Mascherano som dekket Chiellini. Han er sterkere og et hode høyere enn Mascherano. Da er sannsynligheten stor for å tape duellen, som han også gjorde.

Skylden får Barca-manager Luis Enrique. Men det var ikke bare det taktiske som sviktet.

- Selvfølgelig bestemte Enrique markeringen. Enkeltprestasjonene var for dårlige. Man kan sette fingeren på avstanden i lagdelene, men de mangler noen «typer» i forsvaret.

Mathieu ble byttet ut etter pause, som ga Chiellini fritt spillerom i luften mot Mascherano.

- Jeg hadde beholdt Mathieu innpå, som kanskje kunne matchet duellstyrken og stanget ut innlegg. De burde tenkt på markering etter høyde, men det er ikke jeg som setter opp, forteller Wæhler.

Italiensk lidenskap

Når man tenker på italiensk fotball er gjerne forsvarsspillet man tenker på først. Juventus har for vane å holde nullen, og gjorde nettopp det også mot Barca.

- Det var solide. De jobber som en enhet, og er tett i situasjonene. De gjorde noen feil de også, men de var mer oppi enn Barca, bedre i samhandlingen og på avstanden i lagdelene. De er ærgjerrige og spiller smart. De leverte en perfekt match, sier Wæhler.

På stillingen 1-0 ble Iniesta tredd helt alene gjennom av Messi, men en briljant keeperredning hindret utligning etter drøyt 20 minutter.

- Buffon stenger buret. Han viste italiensk lidenskap da han ypperlig reddet skuddet. Hans væremåte viser hvor mye det betyr for han. Det var utrolige scener da han feiret den redningen, forteller Wæhler.

OVERMANN: Messi har fortsatt aldri scoret på Gianluigi Buffon. Foto: Reuters / Alessandro Bianchi Livepic / NTB Scanpix
OVERMANN: Messi har fortsatt aldri scoret på Gianluigi Buffon. Foto: Reuters / Alessandro Bianchi Livepic / NTB Scanpix Vis mer

- Den som har mest ball vinner ikke alltid

Barcelona dominerte ballbesittelsen i kjent stil, og hadde ballen i 66 prosent av kampen. Det er ikke en garanti for seier.

- Det er ikke alltid det laget som har mest ball som vinner kamper. De spilte mye på tvers, og var ineffektive. Italienerne var smarte, og hadde alle på rett side. Det er mange lag som kunne hatt mye ball mot Juve, men de skapte få sjanser, og burde vært mye mer direkte. Det er mål som teller, forteller Wæhler.

Viasats fotballeksperter Vidar Davidsen og Jan Åge Fjørtoft spådde hjemmeseier, og hyllet Juventus forsvarsspill i forkant. Kampens utfall ble spådd til perfeksjon. Selv om det ble seier, må jobben fullføres i Barcelona.

- Allegri vet at 3-0 ikke har noe å si, og at kampen skal avgjøres i Barcelona. Han har spillere som har vært ute en vinternatt før, som Buffon, som ikke går i den samme fellen som PSG, sa Fjørtoft til Dagbladet før kampen.

Tidligere fotballkommentator og nå fotballekspert i spillbransjne, Per-Jarle Heggelund, fortalte før kampen at Dani Alves var mannen som kunne stoppe Neymar. Det gjorde han i høyeste grad. Statistikken var Squawka Fotball sier sitt om den duellen.

Returkampen spilles onsdag 19. april kl. 20.45. Kampen vises på Viasat Fotball.