Wæhler scoret da IFK knuste Gefle

Åpnet ballet.

 PÅ SCORINGSLISTA:  Kjetil Wæhler. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCORINGSLISTA: Kjetil Wæhler. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kjetil Wæhler scoret det første målet da IFK Göteborg kjørte over Gefle i Allsvenskan fredag. Hjemmelaget vant til slutt 4-0.

Det var danske Lasse Vibe mye handlet om i oppgjøret. Allerede etter 17 sekunder leverte han kveldens første avslutning. Det var et signal om at det var mye mer som skulle komme fra hjemmelaget de neste 90 minuttene.

Etter et kvarter scoret Wæhler 1-0-målet for IFK. Bare to minutter gikk før Vibe doblet ledelsen med sin første scoring for kvelden.

- Med to scoringer imot i løpet av det første kvarteret merket vi at fotball er et mentalt spill. Vi hadde vanskeligheter med å komme tilbake da, sa Gefle-trener Roger Sandberg.

Vibes annet mål satt i Gefle-nettet fire minutter før pause. Det gjorde at den danske 27-åringen befestet sin posisjon som målkonge i den svenske elitedivisjonen med totalt 16 mål.

Annen omgang ble også en parademarsj for vertene. Emil Salomonsson fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter 54 minutters spill.

- Vi gjør en god kamp, sa IFK-trener Mikael Stahre.

IFK ligger på 4.-plass på tabellen med 41 poeng etter 24 spilte kamper. Elfsborg er poenget foran, men har én kamp mindre spilt. Det har også serieleder Malmö og serietoer AIK.

(NTB)