Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wærsted overlegen på kvinnenes fellesstart

Modumjenta tok NM-gullet.

OVERLEGEN NORGESMESTER: Sykkelproff Frøydis Meen Wærsted.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
OVERLEGEN NORGESMESTER: Sykkelproff Frøydis Meen Wærsted. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Frøydis Meen Wærsted fra Modum og Hitec-laget syklet fra feltet alene og tok en overlegen seier i kvinnenes fellesstart i sykkel-NM søndag.

- Laget hadde flere å kjøre for, men jeg måtte bare gripe min sjanse, sa Wærsted til NTB etter å ha tråkket fra hovedfeltet halvannen runde før mål.

Lagvenninnene i Norges eneste profflag for kvinner holdt igjen, og hun fikk raskt en luke på halvannet minutt.

- Jeg fikk en overraskende stor luke fort, og da var det bare å kjøre på. Hele tiden fikk jeg meldinger om at avstanden økte, men jeg våget ikke å tro på gull før jeg var i mål, sa Wærsted.

Hun var med på det norske VM-laget i Australia i fjor og gjorde en god figur, men hun er slett ikke noen seiersgrossist. Hennes forrige seier var i et gateritt i norgescupen i 2006.

Toer ble en annen Hitec-rytter, Emilie Moberg fra Halden. Hun vant spurten i et samlet hovedfelt drøyt tre minutter etter at Wærsted kom til mål. Bronsen gikk til Stine Borgli fra Bryne.

Fjorårsmester Lise Nøstvold endte på femteplass.

Det var en god helg for Hitec-laget. Lørdag ble Emma Johansson svensk mester.

Wærsteds første anledning til å vise fram den norske mesterskapstrøya blir i Giro d?Italia for kvinner, som starter neste helg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media