Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Waitz hedres med «10 for Grete»

Nytt navn på 10-kilometeren under Oslo Maraton.

HEDRES: Grete Waitz danser med barn fra Idrettsbarnehagen ( Ekeberg, Oslo) på Bislett Stadion under presentasjonen av Oslo maraton i 2009. Nå blir en distanse oppkalt etter Grete.
Foto: Berit Roald / Scanpix
HEDRES: Grete Waitz danser med barn fra Idrettsbarnehagen ( Ekeberg, Oslo) på Bislett Stadion under presentasjonen av Oslo maraton i 2009. Nå blir en distanse oppkalt etter Grete. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«10 for Grete» blir heretter det nye navnet på 10-kilometeren under Oslo Maraton.

Avdøde Grete Waitz var i alle år medlem av Sportsklubben Vidar. Klubben er arrangør av Oslo Maraton og klubben ønsker å døpe om den.

I en pressemelding heter det at mens det tidligere Grete Waitz-løpet var Gretes løp til folket, blir dette folkets løp til Grete.

- Jeg er stolt av kunne lansere et løp for å hedre Grete, sier Tony Isaksen, daglig leder i SK Vidar.

Grete Waitz' ektemann Jack fikk i oppdrag å velge navn blant de 300 innkomne forslagene, men forslaget ble til slutt et navn som Jack Waitz selv kom opp med inspirert av forslagene som kom inn.

Navnet ble offentliggjort torsdag ettermiddag.

Oslo Maraton arrangeres 25. september. Det er satt et tak på 10.000 deltakere på 10-kilometeren, eller heretter «10 for Grete».

(NTB)