Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Waitz inn i idrettens Hall of Fame

- Høyst velfortjent, mener idrettspresidenten.

 HISTORISK:  Som første nordmann får Grete Waitz en plass i idrettens Hall of Fame.
FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
HISTORISK: Som første nordmann får Grete Waitz en plass i idrettens Hall of Fame. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

Den tidligere norske langdistanseløperen Grete Waitz skal innlemmes i idrettens Hall of Fame denne helgen. - Høyst velfortjent, mener idrettspresidenten.

Waitz vant blant annet VM-gull, OL-sølv og New York Marathon ni ganger i løpet av sin karriere. Men det handlet ikke bare om å være god på løpebanen for oslokvinnen.

- Det er høyst velfortjent. Hun var en av de største idrettsutøverne i verden, men samtidig en foregangskvinne på mange andre områder, sier idrettspresident Svein Arne Hansen til NTB.

Prisen deles ut i Monaco i helgen og Gretes enkemann Jack er til stede for å motta hyllesten. Hun blir den første nordmannen som innlemmes i idrettens Hall of Fame.

- Det er helt på sin plass at hun får den hyllesten, sier Hansen som også får støtte av idrettspresident Børre Rognlien:

- Det er strålende. Det blir en evig bekreftelse på at hun ikke bare har prestert, men at hun også var en banebryter for kvinnelige idrettsutøvere, sier Rognlien til NTB.

(NTB)

 HYLLES:  Grete Waitas innlemmes i idrettens Hall of Fame. Her fra Grete Waitz-løpet for kvinner i Oslo.
Foto: John Srenersen / Scanfoto / Scanpix
HYLLES: Grete Waitas innlemmes i idrettens Hall of Fame. Her fra Grete Waitz-løpet for kvinner i Oslo. Foto: John Srenersen / Scanfoto / Scanpix Vis mer