Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Waitz møtte Armstrong

- Kan ikke få sagt hvor mye du har betydd for meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Noen måneder etter at Grete Waitz hadde fått kreftdiagnosen i fjor, tikket det inn en e-post i innboksen hennes. Avsender var sykkelkongen Lance Armstrong. Den abdiserte sykkelkongen har selv bekjempet testikkelkreft og senere vunnet Tour de France sju ganger på rad.

Likevel var respekten for Waitz så stor at han måtte gå noen runder med seg selv før han våget å sende e-posten.

- Jeg hadde hørt at hun var syk, og noen ga meg e-postadressen hennes. Jeg var nervøs for å sende mailen, og trodde kanskje ikke hun kom til å svare, sier Lance Armstrong til VG.

Han kunne spart seg bekymringen.

- Jeg ble nesten lamslått. Det hadde jeg aldri trodd. Han skrev at jeg som han var en «fighter», som kom til å slå den skitne sykdommen, sier Waitz til avisa.

Selv om Waitz fortsatt går til kreftbehandling, pendler hun hyppig mellom Norge og USA for å delta på diverse løpsarrangementer. Fredag møttes hun Armstrong ansikt til ansikt i forbindelse med New York Marathon. Sykkellegenden skal delta for første gang søndag, mens Waitz har vunnet løpet hele ni ganger.

- Jeg har fulgt Gretes karriere fra tidlig av. Før jeg begynte med sykling og triatlon, drev jeg med løping. Jeg har vært en stor fan av Grete hele veien, sier Armstrong.

Beundringen er ikke mindre den andre veien.

LEGENDEMØTE: Både Grete Waitz og Lance Armstrong satte pris på å endelig møtes ansikt til ansikt. De to har hatt regelmessig kontakt via e-post etter at Waitz fikk kreftdiagnosen i fjor. Foto: REUTERS
LEGENDEMØTE: Både Grete Waitz og Lance Armstrong satte pris på å endelig møtes ansikt til ansikt. De to har hatt regelmessig kontakt via e-post etter at Waitz fikk kreftdiagnosen i fjor. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg kan ikke få sagt hvor mye du har betydd for meg, sier Waitz til VG.