Walchhofer vant med ett hundredel i Bormio

Men Aksel beholder v-cupledelsen.

(Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal ble bare nummer 14 i dagens utforrenn i Bormio.

– Et helt OK renn. Målet var topp ti og jeg var ikke så langt unna det, sier Lund Svindal til NTB.

Østerrikeren Michael Walchhofer suste inn til seier, med knappest mulig margin. Han kjørte inn ett hundredel foran sveitsiske Didier Cuche.

Mario Scheiber gjorde dagen enda bedre for Østerrike med en tredjeplass. Dagens triumf var den stolte alpinnasjonens første på 13 forsøk denne sesongen.

24-årige Lund Svindal ble distansert med 1,22 sekunder av Walchhofer. Men han beholder sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Den nærmeste utfordreren, amerikanske Bode Miller, kjørte ut i dagens renn.

- Cuche og Miller er i mine øyne de to store favorittene i kampen om sammenlagtseieren, men vi får se, sier Lund Svindal til NTB.

Alpinisten fra Romerike kjørte langt bedre i dag enn på gårsdagens trening. Det lover godt foran morgendagens renn i samme bakke i Italia. 

- Jeg var dårlig i går, men det gikk bedre i dag. Det var en mørk, vanskelig og isete løype, og det er ikke helt min favoritt. Avstanden opp til Walchhofer er ikke avskrekkende. Jeg fikk rettet opp mye i forhold til treningen og det var bare småtteri som gikk galt i dette rennet, sier 24-åringen.

RASKESTE VEIEN NED: Slik så det ut da Aksel Lund Svindal kjørte utfor i Beaver Creek tidligere i sesongen. Foto: Scanpix/Reuters
RASKESTE VEIEN NED: Slik så det ut da Aksel Lund Svindal kjørte utfor i Beaver Creek tidligere i sesongen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Walchhofer vant med ett hundredel i Bormio