Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Walcott kan følge van Persie til United

Mens Nani kobles til Arsenal.

GJENFORENES?: Robin van Persie og Theo Walcott kan bli lagkamerater igjen neste måned. Flere engelske aviser skriver i dag at sir Alex Ferguson planlegger et framstøt i januar. Foto:  REUTERS/Phil Noble
GJENFORENES?: Robin van Persie og Theo Walcott kan bli lagkamerater igjen neste måned. Flere engelske aviser skriver i dag at sir Alex Ferguson planlegger et framstøt i januar. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Theo Walcotts kontrakt med Arsenal går ut til sommeren.

Det betyr at han allerede neste måned kan forhandle fritt med andre klubber - og i dag skriver en rekke engelske aviser at 23-åringen kan følge Robin van Persie til Manchester United.

Daily Telegraph, Daily Mail og Daily Mirror hevder alle at sir Alex Ferguson er interessert i å hente lynvingen i januar. Også Liverpool og Manchester City skal ha følere ute, men ifølge Daily Mail er United hans foretrukne alternativ.

Walcott har angivelig avslått en avtale verdt 75 000 pund i uka i Arsenal, og partene skal ikke ha kommet nærmere hverandre de siste månedene, tross Arsene Wengers klare ønske om å beholde ham.

Med bare et halvt år igjen av kontrakten kan det ende med at Walcott går på billigsalg. Åtte millioner pund - i underkant av 80 millioner kroner - er en sum som går igjen i de engelske avisene.

BLIR IKKE ENIG MED ARSENAL: Theo Walcott skal ha avslått et tilbud på 75 000 pund i uka i Arsenal. Foto: (AP Photo/Sang Tan)
BLIR IKKE ENIG MED ARSENAL: Theo Walcott skal ha avslått et tilbud på 75 000 pund i uka i Arsenal. Foto: (AP Photo/Sang Tan) Vis mer

Daily Telegraph skisserer en løsning der Walcott går til United og Nani til Arsenal, pluss at 10 millioner pund settes inn på Uniteds konto. Men et åpenbart problem er at Nani nok krever minst like mye i lønn som Walcott. I United skal han opprinnelig ha krevd en økning til 130 000 pund i uka, et krav han i etterkant har måttet nedjustere, uten at det har hjulpet.

Walcott har denne sesongen gitt uttrykk for at han ønsker å prøve seg som spiss, i stedet for kant. I Manchester United kan det ønsket bli vanskelig å innfri, med spillere som Robin van Persie, Wayne Rooney, Javier Hernandez og Danny Welbeck som konkurrenter i den posisjonen.

På kantene har derimot United vært småtynne denne sesongen.

Walcott har bare spilt 12 kamper i Premier League denne sesongen, der han har notert seg for fire mål og fire målgivende.

Totalt i alle turneringer har han ti scoringer og sju målgivende.

PÅ VEI UT: Nani krever mer i lønn enn United er villig til å gi ham. Men det spørs om Arsenal har råd til å innfri portugiserens krav. Foto:  REUTERS/Suzanne Plunkett
PÅ VEI UT: Nani krever mer i lønn enn United er villig til å gi ham. Men det spørs om Arsenal har råd til å innfri portugiserens krav. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!