Walcott løp Newcastle i filler

For nå satser Arsenal også på ligacupen.

FRALØPT: Newcastle-kaptein Alan Smith hang ikke med i svingene da Theo Walcott satte fart. Her får Smith gult kort for å ty til siste utvei. Walcott scoret to mål etter å ha løpt fra Newcastle-forsvaret. Foto: David Moir, Reuters/Scanpix
FRALØPT: Newcastle-kaptein Alan Smith hang ikke med i svingene da Theo Walcott satte fart. Her får Smith gult kort for å ty til siste utvei. Walcott scoret to mål etter å ha løpt fra Newcastle-forsvaret. Foto: David Moir, Reuters/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Newcastle - Arsenal 0-4.

Arsene Wenger har gitt klar beskjed om at han akter å satse på ligacupen denne sesongen.

Riktignok byttet han ut ni av de elleve som startet da City ble slått 3-0 i Manchester i helga. Men i motsetning til tidligere sesonger, var det førstelagsreserver snarere enn juniorspillere som preget laget.

Håvard Nordtveit satt på benken sammen med storheter som Arsjavin og Fabregas, men da Kieran Gibbs måtte erstattes i forsvarsrekka etter 19 minutter, var det Bacary Sagna som ble foretrukket framfor den unge nordmannen.

- Kaldere foran mål Theo Walcott og Nicklas Bendtner var bant de mest profilerte i startelleveren, og markerte seg med henholdsvis to og ett mål. Det gleder selvsagt manager Arsene Wenger.

- Du er alltid glad når spissene dine scorer. De kom gjennom kampen uten skade, og har et par dager på å hente seg inn igjen. Jeg er glad begge kom seg gjennom 90 minutter, sier Wenger.

Han glemte kanskje at han byttet ut Bendtner etter 84 minutter. Ellers er franskmannen fornøyd med utviklingen til Walcott, og mener vi har mer i vente fra den kanten.

PERLE: Nicklas Bendtner sender ballen i krysset til 3-0 for Arsenal. Foto: David Moir, Reuters/Scanpix
PERLE: Nicklas Bendtner sender ballen i krysset til 3-0 for Arsenal. Foto: David Moir, Reuters/Scanpix Vis mer

- Walcott er kaldere foran mål denne sesongen. Førstetouchen hans er bedre. Han er en intelligent gutt, og på grunn av det vil han alltid forbedre seg, sier Wenger til Sky Sports ifølge Sporting Life.

Komisk selvmål Arsenal startet kampen med et stormløp mot Newcastle-målet, og kunne hatt et par mål i løpet av de første fem minuttene med mer presisjon i avslutningene.

Også Newcastle hadde et par tidlige muligheter. Først da Nile Ranger var forbi keeper, men skjøt rett på en forsvarer. Sekunder etter skjøt Alan Smith i tverrliggere via fingertuppene til Gunners-keeper Wojciech Szczesny.

Utover i omgangen handlet det mest om Arsenal, men først på overtid før pause fikk de mål. Og de måtte ha solid hjelp. Etter en Arsenal-corner ble Newcastle-keeper Tim Krul knust i luftduell av en lagkamerat, som headet unna.

Niklas Bendtner nikket ballen inn foran mål igjen, der Krul fant veien tilbake til målet akkurat tidsnok til å få Ryan Taylors redning på strek i bakhodet. Et selvmål av det mer bisarre slaget.

Dansk sperre Det andre målet kom også etter en situasjon som kan diskuteres. Bendtner var 20 meter offisde da en pasning ble banket i hans retning, men tuslet bare ut og signaliserte at han ikke skulle røre ballen.

Bakfra kom Theo Walcott i velkjent superfart, og var på vei mot mål med to Newcastle-spillere i hælene. Da svingte Bendtner inn foran forfølgerne, og veltet den nærmeste av dem over ende. Men Walcott fikk fortsette, og plasserte ballen forbi Krul.

Newcastle kastet innpå Andy Carroll, Jonas Gutierrez og Joey Barton fra benken, og klarte å skape en del farligheter.

SELVMÅL: Newcastle-keeper Tim Krul sitter på gresset og ser ballen gå i mål etter at Ryan Taylor (som står krokrygget på streken) nikket i bakhodet hans etter en Arsenal-corner. Foto: Scott Heppell, AP/Scanpix
SELVMÅL: Newcastle-keeper Tim Krul sitter på gresset og ser ballen gå i mål etter at Ryan Taylor (som står krokrygget på streken) nikket i bakhodet hans etter en Arsenal-corner. Foto: Scott Heppell, AP/Scanpix Vis mer

Men Wenger hadde også godbiter i bakhånd på benken, og sendte innpå Cesc Fabregas med 20 minutter igjen å spille.

13 minutter seinere spilte spanjolen fram Bendtner, som dro seg inn i banen, knallet ballen i krysset og punkterte kampen.

Walcott fikk pynte på resultatet til 4-0 med en scoring temmelig lik sin første, skjønt uten dansk sperrehjelp, Bendtner var erstattet av Jay Emmanuel-Thomas.