SCORET SYV MÅL: Trepoengeren levde lenge farlig for Arsenal, men med en opplagt Theo Walcott i hovedrollen ordnet London-klubben 7-3-seier over Newcastle lørdag kveld. Foto: EPA/KERIM OKTEN
SCORET SYV MÅL: Trepoengeren levde lenge farlig for Arsenal, men med en opplagt Theo Walcott i hovedrollen ordnet London-klubben 7-3-seier over Newcastle lørdag kveld. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

Walcott med hattrick da Arsenal scoret syv(!)

Ellevill fotballkamp på Emirates.

(Dagbladet): Arsenal - Newcastle 7-3

«Ta det rolig, ta det rolig» signaliserte Newcastle-manager Alan Pardew til sine spillere etter at Demba Ba hadde utlignet til 3-3 drøyt tyve minutter før full tid.

Kanskje tok Newcastle-spillerne det for rolig, for etter Bas andre scoring for kvelden ble regelrett løpt sønder og sammen av et forrykende Arsenal-lag med en Theo Walcott i storform. Walcott scoret ett mål i første omgang og to i den andre. I tillegg hadde han to målgivende pasninger.

- Jeg viste sjefen hva jeg kan gjøre. Jeg ble kjøpt som spiss, og har alltid ment jeg burde spille spiss, sier Theo Walcott etter kampen.

Rolig førsteomgang Første omgang var som et kjedelig vorspiel sammenlignet med den forrykende andre omgangen. Theo Walcott scoret etter tyve minutter da han ble fint spilt alene med keeper Tim Krul. Walcott gjorde ingen feil, og sendte Arsenal opp i ledelsen.

Like før pause utlignet Newcastle.

Demba Ba fikk muligheten fra 20 meters hold på et frispark, og da skuddet gikk via bakhodet til en småfeig Jack Wilshere ble Wojciech Szcz?sny satt ut av spill. 1-1, og slik holdt det seg til pause.

Borsett fra de to scoringene var det ikke mye å glede seg over i de første 45 minuttene. I andre omgang var det som om begge lags forsvar hadde blitt igjen i garderoben.

Åtte mål! For målene bare rant, og rant inn i andre omgang.

Alex Oxlade-Chamberlain scoret 2-1-målet fem minutter ut i andre omgang, etter fint forbarbeid av Santi Cazorla. Oxlade-Chamberlain skjøt lavt og hardt fra 20 meter, og ballen gikk inn i det lengste hjørnet.

Åtte minutter etter svarte Newcastle.

Gabriel Obertan lurte seg ned venstresiden, og og la ballen tilbake til en umarkert Sylvain Marveaux som hadde all verdens tid til å sette inn 2-2-målet.

Arsenal brukte ikke mange minuttene på å igjen ta ledelsen. Jack Wilshere driblet seg ned til dødlinja og chippet mot bakerste stolpe. Fabirico Coloccini prøvde å heade ballen ut, men traff tverrliggeren og Lukas Podolski headet ballen i mål fra kloss hold.

Med tyve minutter igjen scoret Demba Ba sitt andre for kvelden etter at Marveaux slo en nydelig pasning med yttersiden av foten mot Ba. Ba bredsidet ballen enkelt i mål.

Takk og farvel Etter Ba-scoringen takket Arsenal for følget.

Gibbs slo ballen tilbake inn i feltet, og Walcott tok to berøringer før han plasserte ballen bestemt opp i nettaket fra 10-15 meter.

Ti minutter etter økte innbytter Olivier Giroud til 5-3 med en flott heading, og samme mann økte til 7-3 etter at Walcott hadde løpt forbi flere Newcastle-spillere på høyreisden. Giroud fikk tak i ballen, vendte vekk en Newcastle-forsvarer og satt den kontant i mål.

På overtid scoret Walcott sitt tredje for kvelden, og for en scoring det var.

Walcott fikk ballen på venstresiden, rundet en mann, to mann og enda en før han ble taklet i Newcastle-feltet. Walcott ble spratt lynraskt opp og befant seg alene med Krul. Med en iskald chip vippet Walcott ballen over sisteskansen og i mål.