Walcott piner seg gjennom 110 minusgrader for å bli skadefri

Prøver «revolusjonerende» teknologi.

SKADEPLAGET: Til tross for bare å være 21 år gammel har Theo Walcott måtte bruke mye tid på sidelinja grunnet skade. Nå prøver han en ny teknologi som innebærer å sitte 3 minutter i et 110 minusgrader kaldt rom. Foto: Scanpix
SKADEPLAGET: Til tross for bare å være 21 år gammel har Theo Walcott måtte bruke mye tid på sidelinja grunnet skade. Nå prøver han en ny teknologi som innebærer å sitte 3 minutter i et 110 minusgrader kaldt rom. Foto: ScanpixVis mer

||| • I helgen: 10 Premier League-kamper direkte i livestudio.

(Dagbladet): Arsene Wenger var svært fortvilt da Theo Walcott hinket av banen etter et kraftig overtråkk i Englands landskamp mot Sveits tidligere denne måneden.

Lynvingen hadde frem til uhellet vært i strålende form for England og Arsenal, og så ut som en helt annen fotballspiller enn i store deler av fjorårsesongen hvor han blant annet ble beskyld for å ikke forstå spillet.

Etter å ha blitt testet ble det klart at den tidligere Southampton-spilleren ville miste 4-6 uker av høstsesongen.

Iskammer For å bli frisk raskere har 21-åringen vært gjennom en behandlingsform Daily Mail beskriver som «revlusjonerende».

Walcott får en behandling kalt Cryoterapi. Det involverer å være i et forseglet rom hvor temperaturen kan bli så lov som minus 110 grader celsius.

En kan være i rommet i maksimum tre minutter. Er en i rommet over åtte minutter kan det være livstruende.

Prosessen er trodd å gjøre helelsesprosessen langt raskere.

John Arne Riise avslørte overfor Dagbladet tidligere i høst at han bruker en lignende metode. Etter treninger og kamp piner 30-åringen seg gjennom et isbad for å forhindre skader.

Da sa Olympiatoppens sjefslege Lars Engebretsen at det ikke var vitenskapelig belegg for å si at det gir en betydelig effekt.

Morkake-væske Det er ikke første gang Arsenal-spillere tyr til utradisjonelle rehabiliteringsmetoder.

I et forsøk på å bli kvitt en ankelskade fløy Robin Van Persie til en klinikk i Serbia for å gjennomgå massasje med morkake-væske.

Flere Pemier League-stjerner har vært på besøk på den serbiske klinikken. Frank Lampard, Albert Riera, Yossi Benayoun, Fabian Aurelio og Glen Johnson har alle besøkt klinikken.

- Det fungerer bra, sa daværende Liverpool-manager Rafa Benitez den gang.

USTOPPELIG: Mot Blackburn tidligere i høst var Theo Walcott nærmest ustoppelig, og skjøt blant annet hull i nettet  når han sendte Arsenal i ledelsen. Foto: Scanpix
USTOPPELIG: Mot Blackburn tidligere i høst var Theo Walcott nærmest ustoppelig, og skjøt blant annet hull i nettet når han sendte Arsenal i ledelsen. Foto: Scanpix Vis mer