Walcott skjøt hull i nettet

Og Mame scoret til ingen nytte.

TRAFF BRA: Theo Walcott scorer her mot Blackburn, et skudd som faktisk også sørget for at nettmaskene ble ødelagt. Foto: TIM HALES/AP
TRAFF BRA: Theo Walcott scorer her mot Blackburn, et skudd som faktisk også sørget for at nettmaskene ble ødelagt. Foto: TIM HALES/APVis mer

|||OSLO/BLACKBURN (Dagbladet): Blackburn - Arsenal 1-2.

Tidligere Molde-spiller - og Manchester United-utlånte - Mame Biram Diouf er målkåt for tida.

I midtukas ligacup scoret han tre mot Norwich - med tre målgivende fra Morten Gamst Pedersen - og i dag var han frampå igjen.

Men det ble en scoring til ingen nytte, siden Theo Walcott og Andrej Arsjavin sørget for Arsenal-seier.

- Jeg synes vi var gode i førsteomgangen, men så ble det litt slappere. Det er godt å ha fått inn Mame, jeg føler jeg allerede har fått et godt samspill med ham, sier Gamsten til Dagbladet.

Motpoler Det var to motpoler som møtte hverandre på Ewood Park i ettermiddag. Hardtarbeidende og direktespillende Blackburn mot småspillende Arsenal.

Og managerne hadde selvfølgelig en ordveksling om dette i forkant av kampen. Arsene Wenger uttrykte bekymring for spillernes sikkerhet og vil at dommerne skal slå ned mot «rugbyfotball».

- De får spille som de vil, så lenge dommerne sørger for at reglene blir fulgt. I noen andre kamper forrige helg så jeg tendenser til noe som ikke liknet på fotball, keeperne ble utsatt for rugby, sa Wenger ifølge Press Association.

Sam Allardyce liker ikke at andre managere kritiserer spillestilen til Blackburn.

- Arsene må huske at han vant Premier League med et lag som var det styggeste i ligaen. Jeg tror de hadde flere gule og røde kort enn noen andre, med spillere som Vieira, Petit, Campbell og Keown, sa han ifølge Lancashire Sport News.

Hull i nettet Begge lag skapte noen gode sjanser i starten og 20 minutter inn i kampen tok Arsenal ledelsen.

Robin van Persie - som seinere måtte ut med skade - slo en flott stikker til Theo Walcott, som scoret sitt fjerde på to kamper da han skjøt i lengste fra skrått hold.

Et skudd som faktisk ødela en av nettmaskene. Dommertrioen oppdaget dette først da andreomgangen skulle starte, og banemannskapet måtte knyte det sammen igjen.

Bare sju minutter etter utliknet Mame for hjemmelaget.

Christopher Samba avanserte framover og spilte ut til El-Hadji Diouf som kom seg rundt på kanten. Han slo inn til navnebror Mame, som puttet enkelt fra kloss hold.

Nummer 1000 må vente Det gikk bare seks minutter av andreomgangen før Arsenal var tilbake i ledelsen. Cesc Fabregas løsnet et skudd fra 12-13 meter, som ble blokkert. Kula spratt ut til Andrej Arsjavin, som scoret forbi en utrusende keeper.

Arsenal hadde stort sett ganske bra kontroll i andreomgangen, selv om Blackburn dyttet Christopher Samba opp på topp i sluttminuttene i jakt på en utlikning.

Dermed må Blackburn vente på klubbens 1000. seier på øverste nivå.

Arsenal har fått en veldig bra start på sesongen, med to seire og en poengdeling på Anfield.

VINNERMÅLET: Her avgjør Andrej Arsjavin for gjestene. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS
VINNERMÅLET: Her avgjør Andrej Arsjavin for gjestene. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS Vis mer