Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Walcott snudde kampen på egenhånd da Arsenal sleit mot bunnlaget West Ham

Scoret to på tre minutter, topper Premier League.

SNUOPERASJON FULLFØRT: Da Theo Walcott for første gang i sin Arsenal-karriere scoret med hodet, hadde The Gunners snudd 0-1 til 2-1 mot West Ham. Foto: Carl Court/AFP/NTB Scanpix
SNUOPERASJON FULLFØRT: Da Theo Walcott for første gang i sin Arsenal-karriere scoret med hodet, hadde The Gunners snudd 0-1 til 2-1 mot West Ham. Foto: Carl Court/AFP/NTB Scanpix Vis mer

• West Ham - Arsenal 1-3 (0-0)

(Dagbladet): Carlton Cole hadde gikk hjemmelaget West Ham ledelsen, og Arsenal sleit med å få hull på byllen mot bunnlaget.

Heldigvis for The Gunners dukket Theo Walcott opp.

To mål på tre magiske minutter fra den hurtige kanten snudde kampen.

Lukas Podolskis kontante avslutning etter 89 minutter punkterte den.

Dermed er Arsenal på tabelltoppen i Premier League fram til Manchester City tar imot Liverpool seinere i kveld.

- Det føles fantastisk. Det er deilig å få en borteseier, og det er bra å være tilbake i toppen, sa tomålsscorer Walcott etter kampen.

Ett bytte Arsenal og Arsene Wenger gjorde bare ett bytte på elleveren som spilte 0-0 mot Chelsea lille julaften. Santi Cazorla erstattet Thomas Rosicky på venstrekanten, men ellers var laget det samme.

London-lagene hadde to vidt forskjellige premisser før møtet på fotballens festdag i England, Boxing Day. For der gjestene kunne overta tabelltoppen og legge press på Liverpool før kveldens storkamp, er West Ham faretruende nær nedryksstreken.

Men det så ikke ut som topp mot bunn i åpningsminuttene på Upton Park.

Kanonheading Etter et par halvsjanser til hvert av lagene, stod Mark Noble for kampens første virkelige mulighet. 26-åringen forsøkte å bøye et frispark fra venstresida over muren og inn i lengste kryss.

Forsøket var lang ifra ueffent, og hadde trolig gått inn om ikke Arsenal-keeper Wojciech Szczesny hadde kastet seg så lang han var for å slå ballen unna.

FISTET: Wojciech Szczesny bokser unna frisparket fra Mark Noble. Foto: Carl Court/AFP/NTB Scanpix
FISTET: Wojciech Szczesny bokser unna frisparket fra Mark Noble. Foto: Carl Court/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Nevnte Cazorla var ivrig på å vise at han fortjenter plassen i startelleveren. Etter et drøyt kvarter kom en klarering i hans retning like utenfor 16-meteren. Spanjolen kom i stor fart, og i stedet for å ta ned ballen, valgte han å sette pannebrasken til. Headinga ble ålreit den, men landsmann Adrián i West Ham-buret hindret scoring.

PlayStation-pasning Døyt halve omgangen var spilt da Theo Walcott fikk en gedigens sjanse. Mesut Özil vartet opp med en fantastisk gjennombruddspasning av typen man gjerne ser på FIFA (L1 + trekant på PlayStation).

Den engelske lynvingen fikk både tid og rom til å gjøre sakene sine skikkelig, men valgte å skyte direkte. Skuddet ble ikke av det skumle slaget, til det traff ikke Walcott ballen reint nok.

Det kunne og burde ha stått 1-0 til Arsenal her.

Gjestene tok mer og mer over utover i omgangen. Ikke lenge etterpå var det igjen Cazorla som stod for avslutningen da Wengers menn forsøkte seg. Spanjolen skøyt like over fra drøyt 20 meter, før Olivier Giroud banket ballen utenfor bare halvminuttet seinere.

West Ham fikk en ålreit mulighet på overtid av førsteomgang, men det holdt seg målløst til pause.

Tidlig scoring Målløst holdt det seg imidlertid ikke lenge i andreomgang. 45 sekunder, for å være nøyaktig. Kevin Nolan fyrte av et skudd fra 18 meter, et skudd av den typen Wojciech Szczesny vanligvis spiser til frokost.

Men denne gangen mistet polakken skuddet han fikk rett i fanget. Fra fire meter fikk West Ham-spiss Carlton Cole en enkel oppgave med å sparke ballen i mål.

Vertene hadde en god periode de første ti av de siste 45 minuttene. Joey O'Brien hadde muligheten til å doble ledelsen på en heading som sneiet stolpen, mens målscorer Carlton Cole også satte ballen like utenfor fra kort hold etter et innlegg.

Nevnte O'Brien var forøvrig heldig som ikke ble sendt av banen etter 55 minutter. Iren pådro seg et gult kort i førsteomgang, og da han kastet seg hodeløst inn i en takling mot Olivier Giroud, burde han trolig fått sitt andre og dermed rødt. Phil Dowd holdt imidlertid kortene i lomma denne gangen.

Walcott-dobbel Det var liten tvil om hvilket lag som jaget scoring på Upton Park - Arsenal hadde til tider en massivt press på West Ham. Én av de største sjansene var det Mesut Özil som fikk, da Adrián i West Ham-buret måtte gi retur på et Cazorla-skudd. Fra åtte meter skulle tyskeren bare sette ballen i det (nesten) åpnet målet, men han traff akkurat der den spanske keeperen lå og kavet.

Så, etter 67 minutter, gjorde Walcott opp for bommen i førsteomgang. Fra høyrekanten skjærte han innover i 16-meteren, dro en skuddfinte, før han sendte i vei en slags avslutning mot West Ham-målet. Adrián var virkelig ikke kompentent i denne situasjonen, ballen så ut til å rulle under hendene hans. Nok en keepertabbe på Upton Park gjorde at det stod 1-1.

Scoringen kom like etter at Lukas Podolski hadde entret banen for Arsenal, for første gang på fire måneder. Tyskeren har vært ute med en hamstring-skade siden august, og markerte seg umiddelbart.

SCORET: Carlton Cole sendte West Ham i ledelsen, men det holdt ikke helt inn for hjemmelaget. Foto: Carl Court/AFP/NTB Scanpix
SCORET: Carlton Cole sendte West Ham i ledelsen, men det holdt ikke helt inn for hjemmelaget. Foto: Carl Court/AFP/NTB Scanpix Vis mer

For tre minutter etter det første målet var Walcott frampå igjen - denne gangen brukte han pannebrasken. Podolski slo et innlegg fra venstre, som via en West Ham-forsvarer fant veien til engelskmannens hode. Fra fire minutter stanget Walcott inn 2-1-målet, og kampen var snudd!

Målet var Walcotts første med hodet i Premier League.

Podolski-show Og nå gikk det ikke mer enn to minutter til før Podolski kunne økt til 3-1. Lekkert Arsenal-spill gjorde at den polsk-fødte tyskeren plutselig var aleine med keeper. Podolski fikk ikke stokket beina skikkelig. Like etterpå forsøkte Santi Cazorla seg igjen, men nok en gang sendte han ballen utenfor på et langskudd.

Podolski fikk til slutt lønn for strevet. Med elleve minutter igjen av ordinær tid punkterte han kampen. Olivier Giroud var knallsterk da han feilvendt skjermet av West Ham-forsvarerne innenfor 16-meteren, før han slapp ballen ut til tyskeren.

Podolski klinket til på førstetouchen med venstrefoten, og Adrián rakk knapt å se hva som skjedde før ballen lå i mål bak ham.

Derfra og inn var det bare sjarmøretappen som gjenstod for Arsenal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media