Arsenal:

Walcotts første proffkjøp: Armani-dress og Timberland-sko

I sommer var han koblet bort fra Arsenal - mange mente han ikke hadde noe å tilby laget, men Theo Walcott har slått kraftig tilbake mot kritikerne. 

STARTEN: Southampton ga Theo Walcott sin start på proffkarrieren. Foto: NTB Scanpix
STARTEN: Southampton ga Theo Walcott sin start på proffkarrieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Theo Walcott slo gjennom i Southampton for ti år siden ble han ansett som et av Englands største talenter siden Wayne Rooney. Han ble fort hentet til Arsenal, og Wenger var full av lovord om unggutten.

Dessverre har Walcott hatt det på nøyaktig samme måte som klubben. Presterer helt OK, men ikke godt nok i forhold til forventningene.

COMEBACK?: Er Theo Walcott på vei mot nye høyder denne sesongen? Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock
COMEBACK?: Er Theo Walcott på vei mot nye høyder denne sesongen? Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Hans beste Premier League-sesong var i 2012/13, da spilte han i alle kampene og scoret 14 mål. Etter det har det variert veldig for angrepsspilleren. Han har vært mye på benken for London-klubben, men i år har det endret seg.

Walcott har startet alle de sju første kampene og han har allerede scoret tre mål i ligaen. Han scoret også to mål mot Basel i Champions League. Med tanke på at han bare scoret fem mål i Premier League-forrige sesong har han forbedret seg.

FourFourTwo har tatt en kikk i arkivene og fant et intervju med ham fra han var i Southampton.

Dette sa en ung Walcott i et intervju med FourFourTwo tilbake i 2006.

Hva er styrkene dine som spiller?

Mine berøringer, bevisstheten og farten. På skolen løp jeg 100 og 200 metere og før jeg sluttet brøt jeg 100 meter-rekorden med tiden 11.5 sekunder. For Berkshire-skolene var på andre plass over de beste i min aldersgruppe, men det var alltid fotball jeg ville satse på.

Hva er dine svakheter som spiller?

2006: Wenger og Walcott da 16-åringen signerte for Arsenal. Foto: AFP PHOTO/ANDREW STUART
2006: Wenger og Walcott da 16-åringen signerte for Arsenal. Foto: AFP PHOTO/ANDREW STUART Vis mer

Venstrefoten min. Det er så gunstig å kunne bruke begge føttene på dette nivået, så det er noe jeg jobber med. Jeg kunne også gjort det bedre på headinger.

Hvilken spiller føler du at du kan sammenlignes med?

Man kan ikke sammenligne meg med de beste spissene i verden, men jeg antar at jeg har likheter med spillet til Thierry Henry. Jeg liker å dra ut på siden og bruke farten for å få motstandere ut av balanse.

Hva er høydepunktet og største nedturen i din karriere til nå?

Høydepunkt var å debutere mot Wolves tidligere i sesongen. Jeg kom på som innbytter for Kenwyne Jones og det ble nesten min mest pinlige opplevelse fordi jeg hadde glemt å ta på drakta! Heldigvis så en av materialforvalterne det, men da jeg kom ut på hadde jeg det gøy og skapte et par sjanser.

Lavmålet var å tape finalen i FA-ungdomscupen mot Ipswich, vi hadde vunnet 16 kamper på rad før finalen og det var veldig skuffende. Det samme var Englands U17 opptreden i EM. Vi røyk ut i gruppespillet etter å ha tapt mot Italia.

Hva er det beste rådet du har fått?

Da jeg først begynte å spille for førstelaget ba alltid Harry Redknapp meg om å gjøre det som fikk meg på førstelaget til å begynne med. Siden den gangen har jeg spilt mitt naturlige spill og har spilt med selvtillit.

Fortell oss noe vi ikke vet om deg?

Jeg spilte for Swindon U11 i en halv sesong og jeg husker vi spilte på en turnering i Cardiff. Ettersom det var kunstgress, og ikke gress, måtte jeg spille i de vanlige skoene mine.

Hva kjøpte du med din første lønning?

Noen nye klær. Dersom jeg husker riktig så var det en Armani-dress og et par Timberland-sko. Jeg må legge til at jeg ikke prøvde det sammen!

Hva hadde du vært dersom du ikke var fotballspiller?

Jeg hadde satset på friidrett. Man må bruke det man er god på og siden jeg er rask hadde jeg brukt all energien min på sprint.

Beskriv deg selv med fem ord.

Rask, dyktig, målbevisst, familiekjær og kjekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer