Walde prøvespiller for TIL

I dag satte Brann-reserve Knut Walde (23) seg på flyet til Tromsø. Målet er et nytt liv som eliteseriespiller.

Kontrakten med Brann går ut etter sesongen, og uten spilletid i eliteserien etter hjemkomsten fra FK Haugesund ser ikke sjansene særlige lyse ut på Stadion.

Derfor vil den storvokste midtstopperen prøve lykken nordpå.

– Det ser jo ikke akkurat ut som om det blir så mye spilletid her i Brann. Når jeg har så kort tid igjen av kontrakten tror jeg det er viktig å se om det finnes andre muligheter, forteller Walde til Bergensavisen (BA).

I Tromsø er behovet for en stor og kraftig stopper stor. Klubben er en av flere som snuser på Knut Henry Haraldsen (28). Den tidligere VIF-kjempen er også ønsket av Bodø/Glimt og et par andre klubber. Nå vil de sjekke hva Knut Walde er god for.

– Jeg er glad for at det er andre klubber som viser interesse for meg. Jeg gleder meg til å få vise meg frem der oppe, slår midtstopperen fast.

Walde fikk først høre om interessen fra Tromsø på søndag. Han skal ha to treninger med Tromsø før han reiser hjem igjen i morgen.

– Vi får se hva det blir til etter de to er unnagjort, men jeg er slettes ikke fremmed for å spille i Tromsø, sier Walde.

Det er agent Stig Lillejord som har formidlet kontakten. Han tror Walde har en fremtid i norsk eliteserie.

– Han spilte 30 kamper under Teitur Thordarson og klarte seg godt. Det var først under Mons Ivar Mjelde tilliten forsvant. Nå vet vi at Tromsø har et behov, og jeg håper Knut får vist seg frem, forklarer han til BA.

SLITER I BERGEN: Knut Walde drar til Tromsø på jakt etter ny klubb.