TRUSSEL: OL-drakta Gareth Bale har på seg på bildet (innfelt) er ikke den britene skal bruke i OL, men bildet har likevel satt sinnene i kok i Wales.Foto: SCANPIX
TRUSSEL: OL-drakta Gareth Bale har på seg på bildet (innfelt) er ikke den britene skal bruke i OL, men bildet har likevel satt sinnene i kok i Wales.Foto: SCANPIXVis mer

Wales frykter det kan bli slutt på eget landslag

Uro over felles OL-lag før Norge-kampen.

CARDIFF (Dagbladet): Det er ikke kampen mot Norge som vekker størst interesse i Wales om dagen. For etter at Fifa snudde i spørsmålet om Wales og England får spille med en valmue på draktene sine i lørdagens landskamper, er det et felles britisk OL-lag som setter sinnene i kok i Wales.

Det walisiske fotballforbundet, FAW, reagerer nemlig på at Aaron Ramsey og Gareth Bale har stilt opp på bilder med det som er en forløper til den nye, britiske landslagsdrakten. Mot FAWs vilje.

Waliserne frykter nemlig at et felles britisk OL-lag skal sette en stopper for nasjonale landslag for Wales, Skottland og Nord-Irland til de virkelige mesterskapene.

- Det engelske fotballforbundet har akkurat like mye å tape på dette som waliserne har, sier Liverpool-legenden John Barnes til den lokale avisa South Wales Echo.

- Så hvis waliserne er paranoide i forhold til eget landslag, bør engelskmennene være det også.

Det internasjonale fotballforbundet har forsikret alle de britiske forbundene om at ordningen med forskjellige landslag på de britiske øyene skal bestå, men waliserne er ifølge South Wales Echo ikke overbevist om at Fifa holder ord.

- Jeg kan forstå uroen, for jeg vet at det lenge har vært misnøye innen Fifa med de fire forbundenes uavhengighet, sier Barnes.

- Men dette er slik det alltid har vært, og jeg tror det kommer til å forbli slik også.