Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wales klare for sitt første mesterskap siden 1958

Belgia også klare i kveld.

EM-KLARE: Både Belgia og Wales kvalifiserte seg lørdag for neste sommers fotball-EM i Frankrike. Waliserne har aldri tidligere deltatt i et europamesterskap. Foto: Reuters / Matthew Childs
EM-KLARE: Både Belgia og Wales kvalifiserte seg lørdag for neste sommers fotball-EM i Frankrike. Waliserne har aldri tidligere deltatt i et europamesterskap. Foto: Reuters / Matthew Childs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wales kvalifiserte seg lørdag for sitt første fotball-EM selv om det ble 0-2-tap mot Bosnia-Hercegovina. Kaptein Gareth Bale har aldri opplevd et deiligere tap.

Wales hadde på langt nær sin beste dag på jobben borte mot Bosnia-Hercegovina, men kvalifiserte seg til EM tross tap. Hjelp fra Kypros var det som skulle til.

- Det beste tapet i livet mitt. Dette er noe av det største i karrieren min. Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var et barn å spille i en slik stor turnering. Det stopper ikke her, vi har noe å gjøre i Frankrike, sa Bale.

Etter en målløs første omgang sendte Milan Djuric Bosnia i ledelsen 18 minutter før slutt. Ett minutt før fulltid fastsatte Vedad Ibisevic sluttresultatet til 2-0.

Trolig var Wales aldri redd for at EM-plassen skulle ryke. Selv om Israel hadde tatt tre poeng mot Kypros lørdag, måtte waliserne ha tapt mot lille Andorra hjemme tirsdag for at EM-billetten skulle ryke.

Wales har aldri før vært med i et EM-sluttspill, men deltok i VM i 1958.

Hazard-mål Belgia sikret på sin side mesterskapsplassen ved å slå nettopp Andorra lørdag. Belgierne var store favoritter og hadde få problemer med å vinne 4-1. Lilleputten skapte spenning ved å redusere til 1-2, men var aldri i nærheten av å skape en sensasjon. Andorra står med hele 52 kamper uten seier.

- Du må komme her og vinne. Det viktigste var at ingen ble skadd, sa Kevin De Bruyne etter kampen.

Radja Nainggolan, Kevin De Bruyne, Eden Hazard og Laurent Depoitre scoret målene for Belgia.

Chelsea-spiller Hazard bommet også på et straffespark.

Jevnt om 3.-plassen Israel ville med seier over Kypros få et solid forsprang i kampen om omspillsplassen i EM-kvalifiseringsgruppe B, men ble sjokkert av øynasjonen som vant 2-1. Jason Demetriou ble matchvinner.

Kypriotene kan kapre tredjeplassen om det blir seier mot Bosnia tirsdag. Forutsetningen er at Israel avgir poeng mot Belgia samme dag.

Det blir dermed en jevn og spennende kamp om å få en ny mulighet til å kvalifisere seg for tre mesterskapstørste nasjoner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!