KLAR FOR EM:  Gareth Bale og Wales er i gruppe med England, Russland og Slovakia. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR EM: Gareth Bale og Wales er i gruppe med England, Russland og Slovakia. Foto: NTB ScanpixVis mer

Wales mener alvor i EM: Gir Bale tilgang til egen frisør

- Det handler om detaljer.

PARIS (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo (56) er blitt beskyldt for å innføre råflotte vaner på det norske landslaget. Det spørs likevel ikke om han er en smågutt sammenliknet med Wales-trener Chris Coleman (45).

Frontfiguren Gareth Bale og laget forbereder seg til fotball-EM i Frankrike. Og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Av den mer kuriøse sorten har laget med sin egen frisør.

- Ja, vi har vår egen frisør, opplyser Jonathan Ford, sjef for det walisiske fotballforbundet, til Daily Mail.

- Det handler om nivået på detaljene. Vi har også folk som sjekker ut restaurantene og vaskeriene, forteller han.

Saken er den at Wales er i sitt første mesterskap på 58 år. Laget spiller i gruppe B mot England, Russland og Slovakia. Da de kvalifiserte seg til EM, tikket det inn åtte millioner euro - eller rundt 74 millioner kroner - på kontoen. Pengene kom fra Det europeiske fotballforbundet UEFA.

Ikke turister Men i stedet for å ruge på pengene, går det meste rett ut igjen. Trener Coleman understreker at laget ikke drar til Frankrike som turister. Og for å prestere, må forholdene ligge til rette for å prestere.

Wales startet med å forberede seg i Vale do lobo i Portugal. Vanligvis benyttes denne luksuriøse destinasjonen av klubber som Real Madrid og Manchester United. Nå er laget på plass i Dinard, nord-vest i Frankrike. Her bor de på et spahotell, personlig pekt ut av Coleman. På rommene er det britiske TV-kanaler og det siste av teknologi, sånn at spillerne skal være oppdatert. Det vaier også walisiske flagg.

Høy kvalitetet Videre har banemenn fra Cardiff bodd i Dinard i tre måneder og sørget for at gresset på treningsbanene har den høyeste kvaliteten. Det skal ha samme standard som på stadionene Wales skal spille på.

Ford i fotballforbundet opplyser at mellom 50 og 60 personer har jobbet i kulissene bak lagets frontfigurer.

Wales spiller første EM-kamp lørdag, mot Slovakia, i Bordeaux. Dommer er norske Svein Oddvar Moen og hans team.

NØYE:  Chris Coleman har en jernhånd på alt som skjer i Wales. Foto: NTB Scanpix
NØYE: Chris Coleman har en jernhånd på alt som skjer i Wales. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.