Wales utnevnte «penis» til svensk landslagssjef

Krøll i kampprogrammet.

SEIER: Her jubler de svenske spillerne etter seieren i Wales. I svensk presse omtales kampprogrammet som kampens høydepunkt. Foto: AP/Jon Super
SEIER: Her jubler de svenske spillerne etter seieren i Wales. I svensk presse omtales kampprogrammet som kampens høydepunkt. Foto: AP/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Wikipedia er nettets leksikon, men innholdet er brukerskapt. Derfor hender det til tider at feilaktige opplysninger legges inn, før andre brukere korrigerer.

Dessverre for det walisiske fotballforbundet var lista over svenske landslags-sjefer gjennom tidene en smule fantasifull da Wikipedias svenske landslagsside ble brukt som kilde til kampprogrammet før kampen mot Sverige.

Folk som møtte opp i Swansea i går og investerte i et program ble opplyst om at Sveriges landslagssjef mellom 1914 og 1914 het «Hugo penis licker», skriver TV4s fotbollskanalen.

I dag tidlig er navnet korrigert på Wikipedia til Hugo Levin - det høres mer korrekt ut.

I Sverige humres det over tabben, Fotbollskanalen skriver at det var gøy at det løsnet for spissen Johan Elmander (Bolton) med et pent mål i 1-0-seieren.

- Men det går ikke å komme bort fra at det morsomste på Liberty Stadium var matchprogrammet.

Aftonbladet kaller oppføringen i Wales-programmet pinlig.

- Å stole på Wikipedia kan være risikabelt, skriver avisa

Dagens landslagssjef i Sverige heter Erik Hamrén og han er også RBK-trener. Etter seieren i Wales var han ifølge Expressen misfornøyd med første omgang, men glad for resultatet.

- Det som er bra er at vi vinner og holder nullen. Vi har et antall spillere som viser det jeg vil se. Så det finnes positive ting å ta med seg videre, sier Hamrén.

BEVISET: Fotbollskanalen knipset programmet. Faksimile. Fotoballskanalen. se
BEVISET: Fotbollskanalen knipset programmet. Faksimile. Fotoballskanalen. se Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer