SKUFFENDE: Espen Bugge Pettersen (f.v.), John Arne Riise og Brede Hangeland depper etter baklengs i landskampen mellom Norge og Wales på Cardiff City Stadium i går. Hjemmelaget derimot har mye å glede seg over.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SKUFFENDE: Espen Bugge Pettersen (f.v.), John Arne Riise og Brede Hangeland depper etter baklengs i landskampen mellom Norge og Wales på Cardiff City Stadium i går. Hjemmelaget derimot har mye å glede seg over. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Waliserne jubler etter ydmykelsen av Norge

- Vår beste kamp, sier Gary Speed.

(Dagbladet): Wales - Norge 4-1.

Det var ikke mange lyspunkter ved Norges innsats i Wales i går ettermiddag, det nærmeste vi kom var vel Erik Huseklepps tidlige julegave av en scoring etter meningsløst walisisk keeperspill.

Hjemmelaget derimot, har mye å glede seg over etter 4-1.

- Vi slapp inn et dårlig mål, men vi viste styrke som kom tilbake og scoret to flotte mål. Det er den beste kampen vi har spilt (under meg), det var veldig, veldig bra. Norge er et godt lag, og ga oss problemer, sier landslagssjef Gary Speed, ifølge BBC.

Slaktet av Rekdal
Det siste der er kanskje lettere å si etter en seier, for med norske øyne var det vanskelig å se at Norge kunne gitt noen lag problemer slik de framsto i går.

- Hadde vi møtt Holland og spilt slik vi gjorde i dag, hadde vi tapt med ti. Det sier en del. Det blir bedre etter 2-0, ja, men det spørs jo også litt hva en forventer. Hvis vi har ambisjoner om å henge med blir vi avlsørt på en del ting i dag, sa for eksempel Aalesund-trener Kjetil Rekdal i TV 2-studio etter kampen.

Waliserne mener derimot at det kunne gått galt da de slapp Norge inn i kampen igjen med tabbescoringen til 2-1.

- Vi ble litt selvtilfredse på 2-0, tok foten av gasspedalen litt og sluttet å gjøre de tingene som hadde gitt oss ledelsen. Det kan du ikke gjøre mot et lag som Norge, og de kom raskt tilbake i kampen, sier Gary Speed.

- Norge spilte veldig godt i andre omgang, men vi beholdt disiplinen, holdt tett bakover og lot dem få veldig få sjanser. Vi har strålende angrepsspillere, og klarer vi å være trygge bakover, så kan vi straffe lag selv så gode som Norge, sier Wales-sjefen.

Grunn til begeistring
Han har også grunn til å skryte av de offensive spillerne sine, for Craig Bellamy og Gareth Bale, spesielt, skapte masse trøbbel for det norske forsvaret på Cardiff City stadion i går.

Selv om John Arne Riise mente Norge hadde god kontroll på eksempelvis Bale, skal det sies at Tottenham-vingen gikk i dusjen med en scoring og en målgivende.

Kaptein Aaron Ramsey mener man ikke skal undervurdere prestasjonen det er å slå Norge med tre mål.

- Norge har vært i god form i det siste, sier Arsenal-spilleren.

- De har vist seg som en vanskelig motstander for mange andre land, så vi er veldig fornøyde med resultatet, sier Ramsey.

SUPERINNBYTTER: Sam Vokes scoret to mål for Wales mot slutten av kampen.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
SUPERINNBYTTER: Sam Vokes scoret to mål for Wales mot slutten av kampen.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer