Walkover for Manchester United?

Polsk fotball er i dyp krise etter at striden mellom Polens regjering og landets fotballforbund er trappet ytterligere opp, men for Manchester United kan den ulykkelige situasjonen bli en velsignelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

United skal møte Lodz i kvalifisering til mesterligaen om en uke, men om den polske konflikten ikke løses innen fredag vil Polens fotballforbund etter alt å dømme bli suspendert av Fifa. Da får United walkover.

Jacek Debski, som er minister for sport og turisme, suspenderte i vår hele styret i forbundet fordi de satte seg imot et bokettersyn. Nå har han svekket håpet om forsoning ved å koble inn påtalemyndigheten. Debski hevder at hans medarbeidere har sett forbundsansatte ødelegge bilag, og har bedt statsadvokaten om å prøve om det er grunnlag for å ta ut tiltale.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) tillater ikke at statlige myndigheter blander seg i hvem som skal ha styreverv i de nasjonale forbundene, og truer med å suspendere Polens fotballforbund dersom konflikten ikke løses innen fredag.

<>Den første konsekvens av en suspensjon vil bli at Manchester United går direkte til mesterligaen. Den første kampen mot Lodz skal spilles onsdag 12. august. Polens EM-deltakelse, i gruppe med blant andre England og Sverige, er også i fare. Men der har man bedre tid. Polen møter Bulgaria i sin første kamp 6. september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer