Walkover for Manchester United?

Polsk fotball er i dyp krise etter at striden mellom Polens regjering og landets fotballforbund er trappet ytterligere opp, men for Manchester United kan den ulykkelige situasjonen bli en velsignelse.

United skal møte Lodz i kvalifisering til mesterligaen om en uke, men om den polske konflikten ikke løses innen fredag vil Polens fotballforbund etter alt å dømme bli suspendert av Fifa. Da får United walkover.

Jacek Debski, som er minister for sport og turisme, suspenderte i vår hele styret i forbundet fordi de satte seg imot et bokettersyn. Nå har han svekket håpet om forsoning ved å koble inn påtalemyndigheten. Debski hevder at hans medarbeidere har sett forbundsansatte ødelegge bilag, og har bedt statsadvokaten om å prøve om det er grunnlag for å ta ut tiltale.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) tillater ikke at statlige myndigheter blander seg i hvem som skal ha styreverv i de nasjonale forbundene, og truer med å suspendere Polens fotballforbund dersom konflikten ikke løses innen fredag.

<>Den første konsekvens av en suspensjon vil bli at Manchester United går direkte til mesterligaen. Den første kampen mot Lodz skal spilles onsdag 12. august. Polens EM-deltakelse, i gruppe med blant andre England og Sverige, er også i fare. Men der har man bedre tid. Polen møter Bulgaria i sin første kamp 6. september.

Dersom Polens fotballforbund blir suspendert når Fifa-fristen løper ut fredag, får verken lands- eller klubblag delta i internasjonale turneringer. Polen er i EM-kvalifiseringen i gruppe med England, Sverige, Bulgaria og

Luxembourg.

(NTB-DPA)