Wallwork får ikke spille mer

Manchester United-spilleren Ronnie Wallworks sinne under en fotballkamp har fått dramatiske følger. Spilleren er utestengt på livstid.

Danny Higginbotham, som håpet å slå gjennom i Uniteds A-stall i løpet av kommende sesong, er utestengt i ett år som følge av samme episode. Både Antwerpen og Manchester United vil appellere straffene.

Wallwork og Higginbotham var begge utlånt til Antwerpen slik at de skulle utvikle seg med tanke på en framtidig plass i United-stallen.

- Slike avgjørelser venter jeg å finne i Russland, ikke i Belgia, sa United-manager Alex Ferguson, som lover å bringe saken inn for det sivile rettsapparat om det blir nødvendig.

Wallwork straffes fordi han skal ha tatt kvelertak på dommeren Amand Ancion etter at favoritten Antwerpen tapte en kamp i opprykksspillet 23. mai. Dermed forsvant klubbens håp om å rykke opp i eliteserien.

Higginbotham skal ha fornærmet dommeren på det groveste, uten å ty til fysisk vold, ifølge NTB-Reuters.

- Vi ønsker ikke å renvaske spillerne, for deres oppførsel var uakseptabel. Men hendelsen må ses i sammenheng. Det er ikke riktig å frata en spiller inntektsgrunnlaget for resten av karrieren på grunn av en feil han gjorde i 15 sekunder, sier Antwerpen-leder Paul Bistiaux.

Manchester United og Antwerpen inngikk i november i fjor en avtale om utveksling av spillere på utleiebasis. United sender unge og lovende spillere til Belgia for at de skal utvikle seg.