Walsalls offisielle Twitter-konto kalte motstanderlaget «seks-fingrede innavlere»

Ble hacket etter seieren mot Wolverhampton.

DEPPA: Kevin Doyle depper etter å ha sluppet inn mål mot Manchester City da Wolves var i Premier League i 2012. Nå har han ytterligere grunn til å henge med geipen, etter å ha tapt for erkerival Walsall i League One. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB Scanpix
DEPPA: Kevin Doyle depper etter å ha sluppet inn mål mot Manchester City da Wolves var i Premier League i 2012. Nå har han ytterligere grunn til å henge med geipen, etter å ha tapt for erkerival Walsall i League One. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det såkalte Black Country-derbyet refererer vanligvis til kampen mellom West Bromwich Albion og Wolverhampton, men kan også brukes om oppgjør mellom ett av disse to lagene og Walsall.

Sistnevnte er vanligvis regnet som lillebror, men ulvene har ramlet i i divisjonene de siste sesongene. Tirsdag møttes nettopp Wolves og Walsall til dyst i League One.

Ufin ordbruk og skrivefeil Lille Walsall slo Ståle Solbakkens tidligere arbeidsgiver 1-0 på Molineux, og like etter kampslutt kom følgende melding på klubbens offisielle Twitter-side, rettet direkte mot Wolverhampton:

- Better look [sic] next time you six fingered, inbred, dingle bastards. YOU?VE LET US DOWN AGAIN!

Det kan oversettes med noe sånt som «bedre lykke neste gang, seks-fingrede, innavlede Dingle-rasshøl. Dere har skuffet oss igjen!» Dingle er en referanse til familie fra ITV-såpeserien Emmerdale, og brukes som kallenavn på Wolverhampton av både Walsall og West Bromwich.

Tusenvis av mennesker retweetet meldingen før den ble fjernet av Walsall, og nå har unnskyldningen, og forklaringen, kommet.

- Vår offisielle konto ble hacket klokka 22:36 i går kveld. Så snart klubbens kommunikasjonsavdeling, som var på Molineux for å se kampen, ble klar over tweeten, ble den slettet, og en unnskyldning ble sendt, skriver klubben i en uttalelse på Facebook, hvor de også varsler en fullstendig etterforskning av saken.

Saken er lagt død Det er liten tvil om at en sånn melding rett etter et hatoppgjør kunne bidratt til å skape ytterligere konflikt mellom klubbene. Wolves har derimot uforbeholdent godtatt beklagelsen fra rivalen.

- Vi aksepterer forklaringen fra Walsall, og denne saken bør ikke ta bort noe av glansen fra seieren deres mot oss. Fra vårt ståsted er saken nå lagt død, skriver Wolves på sin Twitter-konto.

PS! Så seint som forrige uke ble Willington AFC omtalt som «neandertalere, innavlede og mentalt tilbakestående» av Northallerton Towns pressesjef, ifølge fotballnettstedet WhoAteAllThePies.com. Også denne uttalelsen skal ha blitt beklaget.