Walter Mayer kolliderte i politisperring

Politiet vekket den østerrikske skandaletreneren som sov i bilen. Mayer kjørte på politimann og stakk av.

(Dagbladet.no): Den OL-utestengte østerrikske skiskytter- og langrennstreneren Walter Mayer kolliderte i en politibil som fungerte som veisperring etter en biljakt i byen Paternion i Kärnten i Østerrike søndag kveld.

Mayer kom tilbake til Østerrike bare timer etter at italiensk politi lette etter ham i den østerrikske OL-leiren.

Han skal ha kjørt bilen ut i veikanten og slått av motoren for å ta seg en blund.

En mistenksom lokal innbygger varslet politiet om at en mann sov i bilen med motoren av, opplyser politiet. 

Skadet en politimann

Da politiet ankom for å vekke ham, startet Mayer bilen, kjørte på en politimann som ble lettere skadet, og kjørte fra stedet.

Da tilkalte politiet forsterkninger, og en tom politibil ble satt på tvers av veien som sperring. Mayer dundret inn i bilen, og skadet begge kjøretøyene, men slapp uskadd fra sammenstøtet.

Han ble imidlertid tatt i politiets varetekt. Det er uklart om han vil bli tiltalt. Myndighetene vil heller ikke si om de gjennomsøkte bilen på jakt etter dopingrelatert utstyr.

HER ENDTE JAKTEN: Da politiet skulle vekke en mann som sov i bilen, ble Walter Mayer redd og stakk av. Her i Paternion endte jakten i en politisperring. Mayers bil helt til høyre i bildet. Foto: AP/Scanpix
HER ENDTE JAKTEN: Da politiet skulle vekke en mann som sov i bilen, ble Walter Mayer redd og stakk av. Her i Paternion endte jakten i en politisperring. Mayers bil helt til høyre i bildet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Utestengt fra OL

Mayer er utestengt fra de olympiske lekene fram til og med 2010, etter å ha vært involvert i en bloddoping-sak i Salt Lake City-OL i 2002.

Han har imidlertid vært tilstede i Torino under lekene, og har vært på besøk i den østerrikske leiren.

- Det er sant at Walter Mayer sov i vår leir natta etter at han ankom, men bare da, sier Alfred Eder, trener for de østerrikske skiskytterne, ifølge AP.

Mayer ble ikke funnet i Italia under raidet mot østerrikerne sist natt.

Det østerrikske skiforbundet sier søndag kveld at de har avsluttet sitt samarbeide med Mayer med umiddelbar virkning. Skipresident Peter Schröcksnadel oppgir kveldens hendelser som årsaken, men ville ikke utdype, melder AP.

VRAK:</B> Bilen til Walter Mayer fraktes bort fra ulykkesstedet.
I VARETEKT: Walter Mayer ble arrestert av politiet etter kollisjonen.