FORSYNTE UTØVER: Walter Mayer sitter på tilbakebenken, aktor mener den tidligere skitreneren fikset doping til utøvere. Foto: AFP/DIETER NAGL
FORSYNTE UTØVER: Walter Mayer sitter på tilbakebenken, aktor mener den tidligere skitreneren fikset doping til utøvere. Foto: AFP/DIETER NAGLVis mer

Walter Mayer risikerer tre år i fengsel

Trener er tiltalt for doplanging.

Den tidligere østerrikske langrenns- og skiskyttertreneren Walter Mayer risikerer tre år i fengsel for dopinglanging.

Han står tiltalt for å ha forsynt utøvere med dopingmidler, blant annet stimuli og veksthormoner, men da saken startet mot ham i Wien mandag, erklærte han seg ikke skyldig etter tiltalen.

Ved siden av de sakene han må svare for i retten nå, er han også koblet til bloddopingsskandalen i vinter-OL i Salt Lake City i 2002 og i Torino i 2006.

- Jeg er ikke ansvarlig for at det er doping i østerriksk idrett, sa 54-åringen da rettssaken mot ham startet. Han hevdet at han bare hadde hjulpet idrettsutøvere med å løse medisinske problemer.

Aktor påstår at Christian Hoffmann, gullvinner i langrenn fra Salt Lake City, var en av dem han ga dopingmidler. Det gjelder også flere andre østerrikske skistjerner som ble utestengt fra OL-deltakelse etter skandalen i Torino.

Mayer er også blitt koblet til det samme laboratoriet som Stefan Matschiner, manageren som ble dømt til en kort fengselsstraff i fjor for å ha forsynt, blant andre, syklisten Bernhard Kohl med dopingpreparater.

(NTB-DPA)