Karsten Warholm om de mørke baksidene ved VM i Qatar

Warholm: - Skulle ønske jeg hadde ballene til å boikotte

Derfor kommer ikke Karsten Warholm eller andre norske friidrettstjerner til å boikotte Friidretts-VM i Qatar.

FYLLEANGST: Karsten Warholm rørte en hel nasjon da han holdt tale under idrettsgallaen, men alt gikk ikke som planlagt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Valget av Qatar som vertsnasjon for fotball-VM 2022 skapte sjokkbølger i idrettsverden, blant annet på grunn av grov korrupsjon og arbeidernes brutale hverdag, med ekle assosiasjoner til slaveri.

«Qatar-arbeidere bankes og bedras», rapporterte Dagbladet i 2015.

Det samme støyet har det ikke vært rundt VM i friidrett, som skal arrangeres i Doha i Qatar fra 27. september til 6. oktober i høst.

Den reflekterte friidrettsstjerna Karsten Warholm tar Dagbladets oppfordring om å dele sin tanker rundt deltakelse i VM i Qatar, hvor han er gullfavoritt på 400 meter hekk sammen med hjemmehåpet Abderrahman Samba.

23-åringen fra Ulsteinvik, som allerede har rukket å bli verdensmester og europamester, samt kåret til årets idrettsutøver i Norge og årets forbilde, synes situasjonen er vanskelig.

- Hvordan skal jeg svare på dette? Jeg tenker at hvis jeg hadde vært så mye bedre enn alle andre at jeg hadde et toppnivå jeg kunne slå meg til ro med, så tror jeg at jeg kunne ha bestemt at verdiene mine er så mye verdt at jeg kunne latt det overstyre beslutningen her, innleder Karsten Warholm til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer