HET I FRIIDRETTSVERDENEN: Karsten Warholm møtte på pressekonferanse for neste års EM-arrangører i dag, men ble motvillig gratulert av konkurrentene i går. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
HET I FRIIDRETTSVERDENEN: Karsten Warholm møtte på pressekonferanse for neste års EM-arrangører i dag, men ble motvillig gratulert av konkurrentene i går. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

VM i friidrett 2017

Warholm ble ikke gratulert av konkurrentene etter VM-bragden: - Jeg har snakket med de fleste etterpå

Måtte tvinge gratulasjon ut av OL-mesteren.

LONDON (Dagbladet): Norge var i gullrus da Karsten Warholm ble Norges første herreløper med VM-gull i friidrett.

Det var derimot ikke konkurrentene hans, som gratulerte hverandre, men holdt seg unna Karsten Warholm etter løpet.

- Det gikk ut en beskjed om at utøvere måtte prøve å unngå å gå fram til hverandre etter løpet. Jeg er ganske sikker på at det er årsaken sier, sa Warholms trener, Leif Olav Alnes til Expressen, men mange har reagert på det de oppfatter som usportslig opptreden av konkurrentene.

Warholm selv er usikker på om han syns det var usportslig av de andre å ikke gratulere ham med seieren.

- Jeg vet ikke. Jeg så at Leif hadde en forklaring på det, det kan sikkert ha litt med det å gjøre. Men man blir veldig sliten av å løpe sånn. I en finale er det ingen som sparer på noe, og jeg tror alle har nok med seg selv etter noe sånt. Jeg har snakket med de fleste etterpå, og det er god stemning. Det er ikke noe problem, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

Tvang fram gratulasjon

Olympiamester Kerron Clement var en av dem som var mest misfornøyd med ikke å vinne. Amerikaneren hadde som mål å bli den første i historien som vant tre VM-gull på langhekken, men ble snytt av Warholm.

Clement lovet allerede på Bislett at han skulle klå Warholm i VM, men endte med en forsmedelig bronse.

Etter løpet lovet han hevn i Diamond League-finalen i Zürich om to uker. En gratulasjon, derimot, kom ikke frivillig.

- Jeg fikk tvunget det ut av ham, sier Warholm med et smil når Dagbladet spør om han virkelig ble gratulert av Clement til slutt.

Oppgjøret i Zürich får altså enda en dimensjon nå som alle de tre medaljevinnerne fra VM stiller opp der.

Et annerledes liv

På pressekonferansen i natt ville ingen av dem spå hvem som kom til å stikke av med premiepotten på nesten en halv million kroner derfra.

Warholm er usikker på om han gleder seg til oppgjøret.

- Det er både og. Han (Clement, red.anm.) gleder seg sikkert enda mer. Jeg vil si han kommer inn med en litt annen inngang enn meg, men jeg må jo bare prøve å gønne på og gi ham kamp igjen. Jeg trives jo bare med det, jeg ser ikke på det som noe stress, sier Warholm.

Som verdensmester kan han forvente seg et helt annet trykk utenfor banen i tida som kommer. Allerede i dag ble han presentert som amabassadør for neste års EM i Berlin og Glasgow på en pressekonferanse i London.

Dagen etter VM-triumfen har han ikke rukket å reflektere så mye over alt som kommer til å endre seg, men tviholder på oppskriften som har fått ham til toppen av pallen.

GULL: Karsten Warholm var mildt sagt sjokkert da han kom i mål under VM-finalen i 400 meter hekk. - Jeg følte jeg hadde sett et spøkelse, sa han til pressen. Etter seieren, unngikk flere utøvere å gratulere verdensmesteren. Video: Reuters / Scanpix Vis mer

- Jeg håper ikke det blir så veldig mye. Det viktigste for meg er egentlig at jeg klarer å holde litt på de samme taktene jeg alltid har hatt. Det er det som har funka for meg, sier han til Dagbladet.

- Etter en sånn bragd som det her er det beste jeg kunne gjort å legge opp. Eller kanskje bare dødd, da hadde jeg blitt legendarisk. Nei, men jeg har litt lyst til å drive det videre og fortsette å ha det gøy med det her. Zürich tror jeg kan bli bra, og det er spesielt én hevnlysten amerikaner som skal møte opp der, sier Warholm.