Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm sine prestasjoner i 2017

Warholm ble kongen av Idrettsgallaen

Hanket inn tre priser til under Idrettsgallaen på Hamar.

SMILER STORT: Her mottar Karsten Warholm prisen for årets mannlige utøver på Idrettsgallaen på Hamar. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
SMILER STORT: Her mottar Karsten Warholm prisen for årets mannlige utøver på Idrettsgallaen på Hamar. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 2017 kan umulig bli noe annet enn tidenes år for 21-åringen fra Ulsteinvik. Nemlig Karsten Warholm, hekkeløperen som sjokkerte alle da han vant VM i London 2017.

En gigantisk prestasjon, som ikke mindre ble etterfulgt av flere seirer, gullmedaljer og norske rekorder.

Sett bort fra medaljer, har han også hanket inn en del utmerkelser i løpet av 2017.

Folkets idrettspris fra Dagbladet, årets gjennombrudd fra det europeiske friidrettsforbundet og Aftenpostens gullmedalje er bare noen av dem.

Mindre ble det ikke da han nå mottok årets mannlige utøver, utøvernes pris og årets navn på Idrettsgallaen 2018.

Utøvernes pris hengte ekstra høyt hos hekkeløperen.

- Ser jeg rørt ut nå, så var det fordi jeg måtte skjære løk i pausen. Å få en pris av alle de i Norge som jobber like hardt som meg, kanskje noen jobber hardere, det er selvfølgelig ekstra stas. Alle vet hva som ligger bak, sier Warholm i takketalen.

- Det viktigste er idrettsgleden. Selv om noen går på ski eller noe annet, så har vi den gleden for idretten. Og det er det som samler oss her i dag og gir de øyeblikkene. Det er fantastisk for meg å lage et slik øyeblikk. Nå står jeg bare her og jatter og glemmer å takke. Men vi kan utvide sendinga med noen minutter. Tusen takk alle utøvere. Jeg heier på dere minst like mye som dere heier på meg, legger han til.

Også da han ble tildelt årets navn, hadde løperen en vittig kommentar på lur. På vei opp på scenen mottar han stående applaus fra salen.

Warholm åpner med å si dette:

- Lagerbäck: Det er dette de kaller en hat trick. Og du skal bare vite at jeg er ledig neste sesong.

Han unnskylder seg.

- Det var cocky, det er ikke meg ...

Så fortsetter han:

- Det er bare helt sjukt. Jeg setter så stor pris på alle som har spredd den positive energien etter VM-gullet. Det er stort å se at folk faktisk kan vise så mye glede og engasjement på vegne av et annet menneske. Til og med jeg har mye å lære av det som en ydmyk egoist. Det er stort å se at folk gir meg denne hederen. Det er sjenerøst. Det norske folket har vært helt fantastiske etter VM-gullet, avslutter han.

- Vanskelig

Dagbladet møtte Warholm under Idrettsgallaen.

Løperen forteller at han prøvde å ikke ha så store forventninger til selve kvelden.

- Det er litt skuffende om jeg forventer mye, også skjer ikke det. Jeg legger lista lavt, også sier jeg meg fornøyd med 2017 uansett. Dette gjør ikke så mye utslag. Men jeg setter utrolig stor pris på det, sier han.

- Hvordan skal du klare å toppe dette året?

- Det vil bli ganske vanskelig å toppe 2017. Det er ingen VM i 2018, så det blir vanskelig sånn sett. På en annen side kan jeg løpe fortere. Det er ikke bare snakk om å hente VM-gull, men å forbedre seg. Jeg synes jeg har gode muligheter til det, sier Warholm til Dagbladet.

Nedoverbakke

Nå har Warholm mottatt så mange priser at han nesten er redd det bare kan gå nedover fra nå.

Da Dagbladet møtte han for å overrekke Folkets idrettspris før jul, spurte vi om det ikke snart ble for mange priser og seirer. Man kan nesten si at i 2017 vant han alt han stilte opp på.

- I utgangspunktet er jeg veldig happy for det. Jeg blir ikke lei av det på noen måte, jeg syns det er kult med hver eneste pris som blir spedd på. På den andre siden begynner jeg å lure på om jeg skal vinne alt på et år, liksom.

- Jeg begynner å føle at det bare er nedoverbakke herfra, på en måte, fortalte Warholm da Dagbladet møtte han på toppidrettssenteret i Oslo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!