Warholm cruiset inn til finale i innendørs-EM: – Nå vil jeg ikke ta av

Karsten Warholm innløste enkelt finalebillett til 400-meteren i friidretts-EM innendørs i Glasgow. Han noterte tiden 45,95 i semifinalen fredag kveld.

I FORM: Karsten Warholm kom seg enkelt til finale i friidretts-EM inenndørs. Foto: Christian Roth Christensen
I FORM: Karsten Warholm kom seg enkelt til finale i friidretts-EM inenndørs. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sunnmøringen hadde full kontroll og kunne nærmest jogge over målstreken i det andre semifinaleheatet. Ingen var i nærheten av å matche Warholm. Nærmeste konkurrent ble slått med godt over seks tidels sekund.

- Jeg må ærlig innrømme at dette var det enkleste løpet jeg har hatt under 46 sekunder, men nå vil jeg ikke ta av. Det er i morgen det gjelder, sa Warholm til NRK og la til om maktdemonstrasjonen i semifinalen:

- Alt som «booster» selvtilliten er gull.

Finalen avvikles lørdag. Warholm er en av flere store norske gullhåp i mesterskapet, der Norge kan få sitt første gull i innendørs-EM noensinne.

Debutant

NRKs reporter ville i intervjuet etter semifinalen vite om gull er det eneste som er godt nok. Da svarte Warholm kjapt:

- Nei, det er det ikke lov å spørre om.

Warholm er både regjerende verdens- og europamester på 400 meter hekk, men i innendørssammenheng stiller han i Glasgow som mesterskapsdebutant. Sunnmøringen er likevel favoritt til å vinne EM-gullet på 400 meter flatt. Han er den eneste europeeren som har løpt under 46 sekunder på distansen så langt i år.

Beste europeer

Allerede i sesongåpningen slo Warholm til med 45,56. Det gjorde han i hjemlige trakter i Ulsteinvik i slutten av januar, og med løpet satte han nordisk innendørsrekord.

I Glasgow har han så langt nytt godt av sin enorme startegenskaper.

– Det er en fordel her. Å starte godt gjør at jeg får plassert meg godt ved lista og får løpet dit jeg vil, sa Warholm.

Tidligere på dagen løp 23-åringen kontrollert inn til seier i sitt kvalifiseringsheat. Han klokket da inn til 47,05. De to beste i hvert heat gikk automatisk videre til semifinalene.

Warholm hadde fjerde beste tid i kvalifiseringen, der Luka Janezic fra Slovenia var raskest med 46,88. Nordmannen var langt fra å ta seg ut.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer