Karsten Warholm legger tikampsatsing på is

Warholm dropper øvelsen hvor han er juniorverdensmester. Gir Andreas Thorkildsen «skylda»

Karsten Warholm er noe så sjeldent som juniorverdensmester i mangekamp, men har likevel kommet fram til at han ikke vil satse på denne grenen. Nå er det bare én ting som gjelder. 

UNIKT TALENT: Fridrettstalentet Karsten Warholm har på rekordtid gått fra tikamp og rett inn i verdenstoppen på 400 meter hekk. Etter å vært klar på at han vil fortsette med tikamp gjennom hele forrige sesong, har han nå endret mening. Nå er han klar for å vise sitt potensial på Bislett Games neste torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UNIKT TALENT: Fridrettstalentet Karsten Warholm har på rekordtid gått fra tikamp og rett inn i verdenstoppen på 400 meter hekk. Etter å vært klar på at han vil fortsette med tikamp gjennom hele forrige sesong, har han nå endret mening. Nå er han klar for å vise sitt potensial på Bislett Games neste torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BISLETT (Dagbladet): Når du løper 100 meter på 10,49 og hopper 7,66 meter i lengde, men har en helt annen øvelse som satsingsområde, vet du at vi snakker om et helt unikt idrettstalent.

Hans navn er Karsten Warholm (21) og forbauser deler av friidrettsverden. Multitalentet kunne kjempet om NM-gull i kanskje fem ulike grener og ble juniorverdensmester i mangekamp så tidlig som i 2013.

Det er løps- og spenstøvelsene han behersker best. Svakheten er i kastøvelsene. Flere eksperter har vært klar på at Warholms talent er enda større på en distanse som 400 meter hekk, som sunnmøringen ikke testet skikkelig ut før i fjor.

Da falt plutselig brikkene på plass. Fra mai til OL i august hadde 21-åringen en sensasjonell utvikling. I Rio-OL var han plutselig niende raskest blant verdenseliten og bare åtte tideler fra OL-gull.

Det skjedde altså på en distanse som Warholm bare hadde spesialtrent på i et par måneder.

- Det er ganske drøyt. 400 meter hekk er en modningsdistanse. Mange av de beste er rundt 30 år. Det betyr at jeg har mange år å jobbe med og utvikle meg på. Vi har selvfølgelig troa i år, sier Dimna-gutten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer