Warholm fikk hakeslepp av tyrker-utspill:

- Warholm er Messi, og jeg er Ronaldo

Det er unison enighet om at Karsten Warholm er tidenes beste 400 meter hekk-løper, blant rivalene Dagbladet har snakket med under EM. Men da Warholm fikk høre hva rivalen Yasmani Copello uttalte seint fredag kveld, fikk han hakeslepp.

HYLLES AV RIVALENE: Karsten Warholm får en rekke superlativer av sølvvinner Wilfried Happio og bronsevinner Yasmani Copello Foto: NTB Scanpix
HYLLES AV RIVALENE: Karsten Warholm får en rekke superlativer av sølvvinner Wilfried Happio og bronsevinner Yasmani Copello Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (Dagbladet): Karsten Warholm (26) lekte seg til EM-gull på 400 meter hekk på Olympiastadion i München fredag kveld.

Dermed utvidet 26-åringen sin formidable gullrekke i mesterskap: VM-gull i London i 2017, EM-gull i Berlin i 2018, VM-gull i Doha i 2019, OL-gull Tokyo 2021 og nå EM-gull i München i 2022.

- Jeg følte meg sterk. Spesielt da jeg kom opp mot den niende hekken, var jeg ganske sikker på å vinne. Det er deilig å være tilbake der. Jeg har fått ting i perspektiv denne sesongen, så det gjør det ekstra spesielt, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

Sunnmøringen henviser til skaden han pådro seg under sesongåpningen i Marokko, som medførte en uvanlig problemfylt sommer og at friidretts-VM i Eugene tidligere i sommer ikke gikk etter planen.

LAMSLÅTT: Karsten Warholm gjorde som han ville og tok EM-gull på 400 meter hekk, men konkurrentens beskjed gjorde nordmannen taus etter målgang. Amalie Iuel blir pinlig berørt av jubelbildene, og Jakob Ingebrigtsen refser brorens oppførsel på sosiale medier. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK Vis mer

Dramatiske minutter

Helt uten drama var heller ikke oppladning til EM-finalen for Warholm i München. Verdensrekordholderen måtte forlate oppvarmingshallen etter at en tysk funksjonær grep inn og hindret team Warholm i å ta med seg egne hekker inn.

- Vi har alltid med oss egne hekker. Så sto det i regelverket at det ikke er lov å ta med utstyr utenfra og inn. Men det sto ingenting om at man ikke kunne ha med utstyr hjemmefra. Det ble litt styr, men vi løste det, sier suksesstrener Leif Olav Alnes til Dagbladet.

- Det var et opplegg. Jeg vet at Leif har kontroll på det. De er strenge på reglene her. Det skal de ha, supplerer Warholm.

- Arrangøren var litt vanskelig med noen regler om hekker som vi ikke fikk ta med oss. Vi så ikke helt hva som var gærent med det, siden vi hadde med hekker selv. De var strenge på det, sier Amalie Iuel, som imponerte med en sterk 5. plass i sin EM-finale, til Dagbladet.

GULLVINNER: Jakob Ingebrigtsen lekte med konkurrentene på 5000 meteren, nektet å snakke med media og stormet gjennom pressesonen. Amalie Iuel avslører hemmeligheten bak Karsten Warholms suksess på sosiale medier. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK Vis mer

- Warholm er Messi

Yasmani Copello vant EM-bronsen bak Karsten Warholm og Wilfried Happio etter en nervepirrende fotofinish, hvor han hoppet inn i mål.

Overfor Dagbladet viser han fram en forslått albue som en konsekvens av det. Men det oppofrende innslaget viste seg å være verdt det.

- Det var helt galskap. Jeg skadet meg fordi jeg hoppet de siste fem meterne. Hvis jeg ikke hadde gjort det, hadde jeg ikke vunnet medaljen, sier Copello og smiler bredt.

Smilet fortsetter når han på oppfordring fra Dagbladet beskriver Warholm som utøver i lys av at den norske verdensrekordholderen tidligere har uttalt i dette intervjuet at flere av hans konkurrenter har vel så bra fysisk utgangspunkt som han selv.

Det er Copello helt uenig i. Han beskriver Warholm som øvelsens Mozart eller Lionel Messi.

- Karsten er tidenes beste på 400 meter hekk. Karsten er Messi, og jeg er Ronaldo, sier Copello til Dagbladet.

- Hva legger du i det?

- Jeg må trene, trene, trene. Karsten får alt mer naturlig. Derfor er han Messi.

GJENSIDIG RESPEKT: Yasmani Copello fra Tyrkia gratulerer giullvinner Karsten Warholm etter 400 m hekk under EM i friidrett i München 2022 på Olympiastadion i Tyskland. Foto: Lise Åserud / NTB
GJENSIDIG RESPEKT: Yasmani Copello fra Tyrkia gratulerer giullvinner Karsten Warholm etter 400 m hekk under EM i friidrett i München 2022 på Olympiastadion i Tyskland. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Tyrkisk utspill gir Warholm hakeslepp

Når Dagbladet overbringer det utspillet til nybakt europamester Warholm, blir han sjeldent målløs.

Se situasjonen her:

SATT UT: Karsten Warholm blir satt ut av konkurrentens beskjed. Video: Løkås/Godø. Klipp NRK Vis mer

- Haha, okei…. Ja, jeg vet ikke hva jeg skal svare på det. Det er sikkert hyggelig det, flirer Warholm.

- Slik vi kjenner deg og all treningen du har lagt ned, er du neppe enig i at du har fått dine resultater mer naturlig enn dine rivaler?

- Jeg vet ikke. Det er litt vanskelig å si. Jeg føler personlig at jeg jobber ganske hardt for mine resultater. Jeg har veldig stor respekt for Copello, så la oss ikke lage en stor diskusjon av det her. Vi kan godt ta den sammenlikningen. Det går fint. I dag tåler jeg det meste, sier Warholm til Dagbladet med et stort gullglis.

Happio - Tidenes beste

Sølvvinner Wilfried Happio har i likhet med Copello enorm respekt for sin norske overmann.

Franskmannen er beæret over å være Warholms konkurrent.

- Karsten er tidenes beste på denne øvelsen. Det er en ære å konkurrere mot ham, sier Happio til Dagbladet.

TV-BLEMME: De svenske friidrettsekspertene har ikke alltid kontroll på hvordan den norske stjerna Karsten Warholm ser ut. VIdeo: Løkås/Godø Vis mer

- Er det mulig å slå ham?

- Ja, jeg er ung. Jeg vet at jeg kan utvikle meg videre. Men jeg må trene, trene, trene.

- Kanskje neste år?

- Ah… Jeg vet ikke. Kanskje!

Tysk rival om Warholm: - Uvirkelig

Warholm innehar også fremdeles verdensrekorden han satte under sommer-OL i Tokyo i fjor med den historiske tiden 45,94.

SLÅTT: Karsten Warholm spøker med rivalen Wilfried Happios skade. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK Vis mer

Det tyske hjemmehåpet Joshua Abuaku, som ble nr. 5 i EM-finalen bare ett hundredel bak Copello og bronsen, er stum av beundring.

- Karsten inspirerer meg. Han er tidenes beste. Verdensrekorden hans - på under 46 sekunder - er uvirkelig og sjokkerende bra. Han rystet friidrettsverden og er helt rå. Ingen av oss hadde en sjanse i denne EM-finalen heller, sier tyskeren til Dagbladet.

- Karsten har en enorm fart, i tillegg til å være en komplett løper. Det er en ære å få konkurrere mot ham.

- Hvor stor er Warhom i Tyskland?

- Friidrett er ikke så stort i Tyskland sammenliknet med fotball, men alle tyskere som er interessert i friidrett, er stor fan av Karsten Warholm.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer