GIKK FOR GULL: Karsten Warholm gutset fra start og gikk for gullet på hekkefinalen i Amsterdam. Det holdt ikke helt til mål - denne gangen. Foto: NTB Scanpix
GIKK FOR GULL: Karsten Warholm gutset fra start og gikk for gullet på hekkefinalen i Amsterdam. Det holdt ikke helt til mål - denne gangen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Warholm fnyser av råd fra Thorkildsen:
- Bare et «sidesprang»

Andreas Thorkildsen anbefaler Karsten Warholm (20) å gi alt for å bli best på 400 meter hekk. Det fnyser spyd-eleven hans av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AMSTERDAM (Dagbladet): - Han er et så stort talent på 400 hekk at jeg regner med at han satser for fullt på det framover nå, sier den ny-pensjonerte spydkjempen Andreas Thorkildsen om friidretts-kometen Karsten Warholm (20).

Thorkildsen har trent Warholm i spyd i et års tid, men er forberedt på å miste jobben.

- Det ville være naturlig. Se på hva han gjør her da, han setter norgesrekord, kvaler til OL og ypper seg mot langt mer meritterte løpere. Og han har masse å gå på. Jeg ser jo at han kan bli veldig, veldig god i denne øvelsen, sier Thorkildsen, som så Warholm gå for gull i finalen på Olympiastadion i Amsterdam.

TRENER SAMMEN: Andreas Thorkildsen har trent Karsten Warholm i kast i et år. Unggutten står fast på at han vil satse på mangekamp i framtida, til tross for suksessen på 400 meter hekk. Foto: Hans Arne Vedlog
TRENER SAMMEN: Andreas Thorkildsen har trent Karsten Warholm i kast i et år. Unggutten står fast på at han vil satse på mangekamp i framtida, til tross for suksessen på 400 meter hekk. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Det holdt imidlertid ikke helt inn for unggutten, han ledet inn på siste langsida, men endte på sjetteplass, totalt kjørt. Men han skal ha for forsøket.

- Synd jeg manglet baller til å stå helt inn, men det føltes godt å være så offensiv som jeg var. Det er en erfaring å ta med seg, sier han.

Vil satse tikamp

Selv fnyser nærmest Warholm av spørsmålet om han vil legge tikampen på hylla etter det definitive gjennombruddet på hekk her i Amsterdam.

- 400 hekk er et morsomt «sidesprang» for meg. Jeg kommer til å holde på planen min og fortsette å trene mangekamp. Målet er fortsatt å bli en god tikjemper - på sikt vel og merke, sier Warholm til norsk media.

- Jeg kommer til å fortsette å trene sammen med Andreas, det kan han være sikker på. Vi har mange gode samtaler og han er den beste treneren jeg kan ha, sier Warholm.

Må bestemme selv

- Han må jo bestemme selv. Og han er et kjempetalent både på 400 hekk og i mangekamp. Men jeg ville ikke bli overrasket om han gikk all inn for løpinga nå, sier Thorkildsen.

- Vil du anbefale ham å gjøre det?

- Ja, kanskje. Men som sagt. Han må bestemme selv hva han vil. Jeg bare synes det er så jævla kult å sitte på tribunen her og se den han gjør på hekken. Tenk på det da, han er 20 år, og leverer i toppklasse.

- Men om han fortsetter med mangekamp?

- Da skal jeg stille opp og gjøre alt jeg kan for å få greie på spydkastinga hans. Men han har en jobb å gjøre der.

- Og jeg kommer til å tvinge ham til å kaste spyd i et stevne etter OL. Da får vi se hva han kan få til.

- Hva tror du?

- Han er som sagt et supertalent i alt han driver med. Personlig hadde det jo vært litt kult om han valgte mangekamp. Da kunne jo jeg fått være litt involvert også, sier Andreas Thorkildsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer