Warholm forbløffer

Internasjonale eksperter ga ham prisen som «verdens beste». Selv mente Karsten at den hardeste rivalen i den prestisjekåringen egentlig var et nytt par sko.

BEST UANSETT: Som utøver fikser Karsten Warholm alle type forhold. Seinest i det spesielle verdensmesterskapet i Doha i fjor høst, presterte han optimalt. Her feires VM-gullet med kjæresten Oda Djupvik på hotellrommet. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix.
BEST UANSETT: Som utøver fikser Karsten Warholm alle type forhold. Seinest i det spesielle verdensmesterskapet i Doha i fjor høst, presterte han optimalt. Her feires VM-gullet med kjæresten Oda Djupvik på hotellrommet. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARE 24 år gammel har Karsten Warholm rukket å vinne to VM og ett EM-gull på den teknisk svært vanskelige øvelsen 400 meter hekk. I tre store mesterskap på rad har han vært uslåelig.

Det skulle ha vært et fjerde. Når Karsten løper i Monaco i kveld, hadde det under normale sportslige omstendigheter vært som olympisk mester.

OL-finalen i hans øvelse skulle vært arrangert i Tokyo for to uker siden. I stedet er dette løpet flyttet til 1.august 2021, uten at akkurat det garanterer for noe som helst.

Friidretten blir som all annen sport ikke normal igjen i løpet av ett korona-år. Viruset vil endre hverdagen også for verdensstjerner som Karsten Warholm.

Men få av disse stjernene har samme evne som den norske unggutten til å omstille seg midt i kaoset, og gang etter gang bryte sportslige grenser.

DET er derfor sportens kjennere i det respekterte amerikanske fagbladet Track&Field kåret Karsten Warholm til verdens beste friidrettsutøver i 2019.

På sportens årlige galla i Moaco sist desember fleipet Karsten selv med at han i denne feiden om hvem som er den største atleten, egentlig konkurrerte med et par sko:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.