Karsten Warholm i Donald Duck

Warholm foreviget i tysk Donald Duck: - Det er det kuleste noensinne

Karsten Warholm synes det er surrealistisk at han - som en av svært få - har fått en figur laget til ære for seg i Disney-verden. Nå går han inn i friidretts-EM som en av de store profilene og tar med seg en stor TV på veien til Berlin.

POPULÆR: Karsten Warholm synes det er stort å få en Donald Duck-figur laget til ære for seg. Foto: Martin Cole/ProSports/REX/Shutterstock
POPULÆR: Karsten Warholm synes det er stort å få en Donald Duck-figur laget til ære for seg. Foto: Martin Cole/ProSports/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholms eventyrlige VM-gull i London 9. august i fjor gjorde sunnmøringen til en internasjonal friidrettsstjerne.

Der Dimna-gutten gikk inn i fjorårets VM uten det aller største presset, vil han i neste ukes EM i Berlin være en av mesterskapets største profiler.

De ikoniske øyeblikkene av en en måpende Karsten Warholm som helt ubevisst, men likevel så treffende adopterte Edvard Munchs «Skrik», etterfulgt av Warholms slående kommentar «Klyp meg. Klyp meg i armen» til Reuters-fotografen Phil Noble, malte bildet av et av VMs mest minneverdige øyeblikk, både sportslig og emosjonelt og både nasjonalt og internasjonalt.

Før EM i Berlin har Warholm fått en ny bekreftelse på det og nådd en ny milepæl: 22-åringen fra Ulsteinvik er med i den siste utgaven av det tyske Mikke Mus-magasinet Donald Duck. I Andeby bærer Warholm navnet Karstren Snarholm.

- Det er det kuleste noensinne! Jeg må ydmykt si at jeg er litt stolt, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

- Det er ganske nydelig og noe av det mest spesielle jeg har vært med på. Det kom en forespørsel fra Disney i anledning EM i Berlin. Denne muligheten kunne jeg ikke takke nei til. Det var tysk Donald Duck som kickstartet det. Så kom det også i den norske versjonen.

- Surrealistisk

Warholm er én av fire friidrettsutøvere som har fått en karakter laget til ære for seg i den tyske utgaven; de tre andre er den tyske diskoskasteren Robert Harting, den danske hekkeløperen Sara Slott Petersen og den tidligere svenske mangekjemperen Carolina Klüft.

- Det er veldig stas og moro. Jeg har lest en del Donald tidligere. Alle har et forhold til det. Derfor er det så surrealistisk at jeg er med der nå, sier Warholm til Dagbladet.

- Jeg forsøker å plukke inspirasjon fra alle tenkelige hold, også Donald Duck, forteller han.

Verdensmesteren på 400 meter hekk er oppriktig stolt over hedringen i Disney-verdeb. Det samme er den tyske diskoskasteren Robert Harding.

- Jeg hadde aldri drømt om å være en del av Mikke Mus-magasinet. Prosjektet var veldig gøy, historien er flott, og jeg kan virkelig kjenne meg igjen i figuren. Donald er en superkul karakter, men er nok mer en sprinter enn en diskoskaster, sier Harding til det europeiske friidrettsforbundet.

Warholm er mer en sprinter enn en diskoskaster, men er først og fremst et allsidig multitalent som gjennom karrieren har bevist at han behersker det aller meste på en friidrettsarena.

I tenkeboksen

I EM i Berlin er planen å løpe både 400 meter hekk og 400 meter flatt, noe som vil gi en brutal totalbelastning med totalt fire løp på fire dager. Selv sier han til Dagbladet at han fortsatt er i tenkeboksen på om han faktisk vil gjennomføre den ambisiøse dobbelen, som han gjorde i U23-EM i fjor. Den gang ga det både gull og sølv for sunnmøringen.

- Jeg vil føle litt på det, før jeg tar en endelig bestemmelse om jeg faktisk går for begge distanser. Jeg må bestemme meg før semifinalene, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

På 400 meter hekk er han gullfavoritt, men hva er mulig å utrette på 400 meter flatt?

- Det er vanskelig å si hva jeg kan forvente på 400 meter flatt, men jeg er nr. 6 på lista. Kommer jeg til finalen, er det julekvelden. Og når man først er i en finale, kan jo alt skje. Det så vi i VM i fjor, sier Dimna-gutten.

- Hvordan trives du med å være gullfavoritt på 400 meter hekk?

- Jeg kunne klart meg uten favorittstempelet, men samtidig skal jeg klare å kose meg med det. Når jeg vinner VM-gull på distansen, kan jeg takke meg selv for presset. Jeg angrer ikke et sekund på det, og da blir økt press konsekvensen. Jeg merker stor forskjell på inngangen til dette mesterskapet og det forrige.

Roser rivalen: - Sjarmerende fyr

Den tyrkiske medaljegrossisten Yasmani Copello er den presumptivt sterkeste utfordreren til Warholm på 400 meter hekk.

- Copello er helt klart den største utfordreren. Han er enormt stabil og en mesterskapsløper. Som type er han en sjarmerende fyr med godt humør, selv om engelsken er litt svak. Men vi kommuniserer på idrettens språk, sier 22-åringen til Dagbladet.

- Er alt i rute for din del før EM-starten?

- Ja, det vil jeg si. Akkurat nå holder jeg på å frakte en stor TV til Berlin for å slappe av best mulig der og komme i rett modus. Elkjøp leverer, sier Warholm.

Han ser fram mot den spesielle datoen 9. august.

- Det som er så kult, er at EM-finalen på 400 meter hekk er nøyaktig samme dato, 9. august, som da jeg ble verdensmester på distansen i London-VM. Det er rått, sier Warholm til Dagbladet.

- Uansett hvordan det går, er det en lykkedag for meg. Hvis jeg skulle vinne gull igjen, får jeg vurdere å la dette bli min nye bursdag. Jeg får eventuelt ta det papirarbeidet senere, varsler han humoristisk og karakteristisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer