Karsten Warholm - tidenes raskeste på 400 meter hekk i Europa

Warholm forklarer de dramatiske bildene

Karsten Warholm haltet og hadde store smerter etter at han satte europarekord på Bislett i går kveld. Likevel smilte han svært bredt, ikke minst da han hørte hva rivalen sa.

SMERTER: Karsten Warholm satte ny europarekord under Bislett Games, men etter løpet var ikke alt like greit. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

BISLETT GAMES (Dagbladet): Karsten Warholm (23) er tidenes raskeste 400 meter hekk-løper i Europa - etter at han i går kveld løp inn til ny europeisk rekord på distansen med supertiden 47,33.

Etter at sunnmøringen skapte europeisk idrettshistorie på Bislett i går, til et massivt jubelbrøl fra 14 000 tilskuere som reiste seg opp i begeistring, kom smertene.

Warholm haltet seg opp trappene på Bislett Stadion da han møtte Dagbladet etter målgang. 23-åringen hadde tydelige smerter, som du kan se i videoen øverst.

Friidrettsstjerna fra Ulsteinvik brukte flere minutter på å ta på seg vanlige joggesko med hjelp fra landslaglege Ove Talsnes.

Til slutt måtte Warholm sette seg ned på bakken for å tre på seg joggeskoene, med sterke smerter som uttrykte seg gjennom kroppsspråk og lyder.

- Au! ropte Warholm, før han bet tenna sammen, reiste seg og smilte varmt og tappert.

Forklarer smertene

Sekunder etter avdramatiserte han hele hendelsen overfor Dagbladet.

- Det er dritvondt akkurat når jeg sitter, men det er helt ufarlig, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

- Hva er dette for noe?

- Jeg fikk krampe da jeg gikk opp trappa. Jeg går det av i løpet av en dag eller to, sier 23-åringen.

- Så du er ikke bekymret?

- Nei, nei, dette er verdt det.

NY EUROPEISK REKORD: Karsten Warholm var en lykkelig mann etter bragden på Bislett. Vis mer

- Si det igjen

Verdensmesteren fra 2017 og europamesteren fra 2018 haltet gjennom mixed sone med et stort smil om munnen.

13. juni 2019 var - til tross for smertene - nemlig en ny drømmedag, en av de største i hans allerede svært innholdsrike karriere.

- Det er helt sykt. Det er så spinnvilt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier Karsten Warholm til Dagbladet etter rekordløpet.

- Du er nå tidenes raskeste i Europa. Hvordan smaker det?

- Tidenes raskeste i Europa, sier du. Det klinger godt. Si det igjen, sier Karsten Warholm med et stort smil til Dagbladet.

Krevende forhold

Ekstra imponerende var rekordløpet i lys av at forholdene ikke var helt ideelle.

SJOKKERER: Han har vunnet EM - og VM-gull, men Karsten Warholm sjokkerte kanskje mest da han løp 400 meter hekk for første gang. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Da Amalie Iuel snakket med Dagbladet etter målgang, var hun tydelig på at forholdene var bedre da hun satte norgesrekorden i Polen for ei drøy uke siden.

Likevel banket Warholm til med ny europeisk rekord - altså under forhold som ikke var typiske rekordforhold, blant annet på grunn av den relativt lave lufttemperaturen.

Det hever Warholms prestasjon ytterligere. Verdensrekorden på 46,78, satt helt tilbake i 1992 av Kevin Young, blir mer og mer realistisk.

- Så da har du enda mer å gå på, Karsten?

- Jeg liker å tro at jeg alltid har noe gå på. Hvis ikke er det tungt å holde på. Det var litt tøffe forhold i dag; det ser du på tidene til de bak meg. Samtidig er jeg flink til å utnytte forholdene, sier Warholm til Dagbladet.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Karsten er helt utrolig

Nærmest Warholm var iren Thomas Barr, som snek seg forbi Kyron McMaster de siste meterne. Han er mektig imponert over det norske friidrettsesset.

- Oh my … Karsten løper så raskt om dagen. Karsten er helt utrolig. Tiden hans her er sensasjonell, spesielt med tanke på at det ikke er rekordforhold på papiret i dag. Det er helt vilt, sier Thomas Barr til Dagbladet.

YDMYKES: Karsten Warhom er blant verdens beste friidrettsutøvere, men han har talent innenfor andre idretter også. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Samtidig er det lenge til Doha. Mye kan skje da. Vi har litt tid på å utjevne avstanden opp til ham.

Warholm smiler når Dagbladet viderebringer Barrs reaksjon.

- Thomas Barr er en enormt sjenerøs fyr og en veldig sterk konkurrent. En veldig bra fyr, sier 23-åringen.

Konkurrentene tar av seg hatten for Warholms prestasjon. Det samme gjør også en annen norsk friidrettsstjerne, Jakob Ingebrigtsen, som sto og pratet med Warholm etter Bislett Games.

- Karsten hadde et ekstremt bra løp og en veldig god tid. Jeg vet hvor deilig det er å få til et sånt løp når det gjelder som mest, sier Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet.