Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm satte ny norsk rekord på 300 meter

Warholm fortsetter å herje: Satte ny norsk rekord på 300 meter

Ønsket å løpe distansen etter å ha løpt 400 meter hekk og flatt i både EM og NM. Arrangøren ble belønnet med ny norsk rekord.

NY NORSK REKORD: Karsten Warholm. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NY NORSK REKORD: Karsten Warholm. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

300 meter er en distanse som tradisjonelt ikke løpes i mesterskap som EM eller VM, men under elitestevnet i Bergen onsdag kveld, stilte Karsten Warholm opp i øvelsen.

Han er regjerende verdens- og europamester på 400 meter hekk, og vant nylig NM-gull i øvelsen. Under NM på Byrkjelo vant Warholm også 400 meter flatt.

Onsdag fulgte han opp med å sette ny norsk rekord på 300 meter. Det melder Friidrettsforbundet. Tiden lyder 32,69. Tiden var også fjerde best i verden i år, og nest best i Europa.

- Herlig!

Den gamle rekorden på 32,82 ble satt i 1999 av Quincy Douglas.

Ifølge Bergens Tidende ønsket Warholm å løpe distansen etter å ha løpt 400 meter flatt og hekk både i EM og NM. Arrangøren var ikke vanskelig å be. Belønningen ble en norsk rekord.

- Dette var helt herlig! Jeg var aldri i tvil om at jeg ønsket å delta her da tilbudet kom, sa Warholm ifølge NTB.

Warholm tok en overlegen seier, og tok seg en liten æresrunde på stadion med haugevis av barn løpende etter seg på andre siden av gjerdet.

Filip Ingebrigtsen var med på 800 meter, men der ble det ingen norsk seier verken for ham eller for EM-deltakerne på distansen, Thomas Roth og Markus Einan. Distansen ble vunnet av australieren Joshua Ralph med 1.46,55. Ingebrigtsen løp inn til 1.48,13.

Henrik Ingebrigtsen var overlegen på 3000 meter. Han vant på tiden 7.42,72, som er den raskeste i Europa i år. Jakob Ingebrigtsen vant senere 1500 meteren på tiden 3.41,81.

Forbedret personlig rekord

I år Warholm forbedret sin personlige rekord på 400 meter hekk med hele seks tideler. Per 20. august er den 47,64, satt under EM i Berlin. Det er også norsk rekord.

- Hvis jeg fortsetter å forbedre meg så mye hvert år, kan jeg bli ganske god. Ikke for å skryte av meg selv, men jeg løp fort i fjor, og skulle løpe fortere i år. Det er ikke noe man bare gjør. Vi jobber ekstremt hardt for det, og er alltid klare på at vi skal forbedre oss, sa Warholm til Dagbladet under NM på Byrkjelo.

Om en ukes tid løper Karsten Warholm i Diamond League-finalen i Zürich. Der skal det løpes om store pengesummer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!