Karsten Warholm

Warholm fraløpt - Tøft kjør

Karsten Warholm klarte ikke å smadre Thomas Schönlebes 34 år gamle rekord på 400 meter flatt under Diamond League-stevnet i sveitsiske Lausanne. Tiden 45.51 holdt til en fjerdeplass i ruskevær.

KNUST: Karsten Warholm ble knust av konkurrentene på 400 meter flatt i Lausanne. Foto: NTB
KNUST: Karsten Warholm ble knust av konkurrentene på 400 meter flatt i Lausanne. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Beina svarte dessverre ikke slik jeg hadde tenkt, sa Warholm til NRK etter løpet.

– Det blir et lite antiklimaks, sa NRKs kommentator Jann Post.

For nordmannen, som tok et fantastisk gull i Tokyo og samtidig smadret sin egen verdensrekord på 400 meter hekk, innfridde ikke på en øvelse han vanligvis ikke løper.

Likevel var forhåpningene store til Warholm også på 400 meter flatt. Men med tiden 45.51 holdet det til en fjerdeplass. Dermed var han over sekundet bak rekorden til Thomas Schönlebe fra 1987.

- Jeg må bare si at det var en konsekvens av et tøft kjør, sier Warholm videre om formen etter OL-løpet.

Før start yttret NRKs friidrettsekspert Jann Post en bekymring rundt været i Sveits, da mye vind preget forholdene.

- Hadde det vært 400 meter flatt i Tokyo, tror jeg det hadde gått alvorlig fort unna. Men jeg er litt bekymret for holdene her i dag, sa friidrettseksperten.

Men å skylde på vær og vind ville ikke OL-vinneren gjøre.

- Det var ikke bare vinden sin skyld i dag. Jeg hadde trua for å være ærlig. Men jeg kjente tidlig at det var annerledes. I dag var ikke det godt nok, sier Warholm

– Jeg må revansjere dette, så sånn sett motiverer det til å prøve på nytt. Jeg kan løpe nesten like fort med hekker. Jeg tror ikke dette er toppnivået på 400 meter flatt for å si det sånn, jeg håper i hvert fall ikke det.

Amerikansk seier

Wilbert London fra USA vant på 45.17. Isaax Makwala fra Botswana tok andreplassen og Liemarvin Bonevacia ble nummer tre.

Warholm har ikke prøvd seg på distansen siden under EM i Berlin. Der løp han både 400 meter flatt og hekk, noe som endte med at han stivnet totalt på oppløpet og endte sist i finalen med tiden 47, 64. Hans personlige rekord på 400 meter flatt er 44,87 fra Florå for fire år siden

OL-vinneren fra Tokyo, Steven Gardiner, vraket favorittdistansen i Lausanne da han valgte å løpe 200 meter isteden. Anthony Zambrano som tok sølv under OL stilte ikke til start. Det gjorde heller ikke bronsevinneren Kirani James.

Etter planen skal Warholm løpe 400 meter i Brussel neste fredag, før det er Diamond League-finale i Zürich uka etter.

Norske Hedda Hynne løp også torsdag kveld. Skien-jenta havnet på tredjeplass på 800m-finalen for kvinner. Hun løp i mål på tiden 2:01.17.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer