ENKELT TIL FINALEN: Karsten Warholm nærmest jogget inn til seier i sin semifinale på 400 meter hekk. Foto: AP Photo/Michael Sohn
ENKELT TIL FINALEN: Karsten Warholm nærmest jogget inn til seier i sin semifinale på 400 meter hekk. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

Warholm jogget inn til seier: - Opplever ofte at jeg må pushe de siste 50 meterne. Det slapp jeg i dag

Tok det helt med ro på slutten av 400 meter hekk.

BERLIN (Dagbladet): Karsten Warholm løper 400 meter både flatt og hekk, og det er knyttet store forventninger til sunnmøringen.

Nordmannen var forhåndskvalifisert til semifinalen på 400 meter hekk i kveld, og ingenting annet enn seier ville være godt nok på distansen han er verdensmester i.

Norges nye friidrettsyndling startet med et pang og klinte til. På de tre siste hekkene kunne han ta det helt med ro, senke farte og snu seg til sida for å se hvor konkurrentene var.

Med tida 48,67 gikk han rett til finalen, uten store problemer.

- I dag gikk jeg ut hardt for å sikre meg litt på en måte. Jeg visste at de andre gutta var ganske keen på en finaleplass. På slutten da gutta kom opp så jeg at jeg hadde så stor fart at jeg kunne slappe av litt. Ofte opplever jeg at jeg må pushe de siste 50 meterne og det er det som koster mest. Det slapp jeg i dag, det er jeg fornøyd med, sier Warholm etter semifinalen.

Skal tømme kreftene i morgen

Friidrettsstjerna hadde kanskje litt dårlig tid da han kom ut og møtte pressen. Da fikk han spørsmål om han var redd for ikke å få nok restitusjon foran morgendagens semifinale på 400 meter flatt om han brukte for lang tid.

- Det går fint å gå her (i mixed sone), men jeg er kanskje litt redd for ikke å restituere nok til i morgen. Det tror jeg blir den tøffeste utfordringa. Nå må jeg slappe av, prøve å få meg et isbad og slike ting som gjør at kroppen funker i morgen, forklarte Warholm etter løpet.

Tanken er at han skal tømme ut det han har av krefter i morgen, derfor må han nå samle nok krefter.

- Det er ikke sånn at jeg trenger å unngå kontakt med omverden, men jeg kjenner litt på at jeg må prøve å holde meg litt igjen og slappe av, og tilbringe mest mulig tid på det jeg skal gjøre, forklarte den regjerende verdensmesteren.

Warholm mener det ikke er gitt at han tar seg videre til finalen på 400 meter flatt.

- Det er mange som har løpt fortere enn meg - og ekstremt fort - tidligere i år. I tillegg har de vist god form på forsøkene, så det er ingen gitt situasjon at jeg står i 400 meter-finalen. Derfor har jeg litt dårlig tid, sier Warholm.