<strong>TIL FINALE:</strong> Karsten Warholm ble nummer to i sitt semifinale-heat og er klar for finale onsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIL FINALE: Karsten Warholm ble nummer to i sitt semifinale-heat og er klar for finale onsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

VM i friidrett:

Warholm klar for VM-finale: - Brutalt!

På 400 meter hekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): Karsten Warholm er et av de største norske håpene i friidretts-VM og talentet var i ilden i kveld.

Og Warholm hadde ingen problemer med å gå videre fra semifinalen på 400 meter hekk i London.

- Jeg gikk bare hardt ut som vanlig. Jeg bruker energien når jeg har den, og det er i begynnelsen. Så lot jeg det bare stå til. Jeg bytta rytme og prøvde bare å safe det inn derfra. Jeg syns det er veldig fint å ha det forspranget der, og så får de bare komme litt nærmere på oppløpet, sier Warholm til Dagbladet etter løpet.

Lettet

Nordmannen tikket inn på 48,43 i bane 5. Han ble nummer to i heatet og er klar for finale. Warholms heat var samtidig det raskeste av de tre semifinaleheatene.

- Dette føles godt! Jeg visste jeg ville blitt slaktet om jeg ikke klarte det. Jeg gikk ut hardt, kanskje litt for hardt. Det ble tungt på slutten, men det gikk bra, sier Warholm til NRK.

– Det er klart at dette er veldig digg. Runden gikk som jeg hadde tenkt, sier han.

Han åpnet sterkt og satte konkurrentene under press. Han hadde tilsynelatende full kontroll også mot slutten.

- Brutalt, sa Vebjørn Rodal om starten.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Veldig imponerende, sa lagvenninne Amalie Iuel om Warholms prestasjon.

Spår jevn finale

Kerron Clement fra USA vant heatet med 48,35, men Warholm så ikke ut til å ta ut alle krefter.

- I en finale så tror jeg ingen sparer på noe, så det gjelder egentlig bare å gønne ut. Jeg tenker ikke på enkeltpersoner nå, sier Warholm på spørsmål om hvem han frykter mest i finalen.

- Vil du si denne finalen er helt åpen?

- Det må være en av de mest åpne øvelsene i hele mesterskapet. Det er mange jevne løpere og alt kan skje.

21-åringen fra Ulsteinvik er altså blant de åtte finalistene som skal kjempe om gullet onsdag kveld.

- Bare det å komme til finalen er en stor opptur for meg. Du må huske på at det ble full jubel da jeg kom til semifinalen i OL i fjor, og nå er jeg i finalen. Jeg føler jeg gjør det på en greit kontrollert måte, og det er noe jeg forventer av meg selv også. Det er en ny milepæl i karrieren, og det som er deilig med finaler er at alt kan skje, sier Warholm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer