Warholm klatrer til 6. plass på verdensrankingen

Europarekorden og seieren på Bislett gjør at Karsten Warholm klatrer fra 10. til 6. plass på verdensrankingen i fridrett. Jakob Ingebrigtsen faller fra 94. til 99. plass.

NY EUROPEISK REKORD: Karsten Warholm var en lykkelig mann etter bragden på Bislett. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver onsdag oppdateres verdensrankingen i friidrett.

På herrenes totalranking, som ble oppdatert i dag, klatrer Karsten Warholm fra sin råsterke 10. plass og helt opp til en uvirkelig 6. plass, på rangeringen hvor alle friidrettsutøvere i alle ulike øvelser er vurdert opp mot hverandre.

Bykset gjør sunnmøringen etter seieren og den nye europarekorden han satte med 47,33 på 400 meter hekk under Bislett Games forrige uke.

Nr. 1 på herrenes verdensranking er fremdeles Eliud Kipchoge, som er verdensrekordholderen på maraton og regjerende olympisk mester på distansen.

Jakob Ingebrigtsen er nest beste nordmann på 99. plass, etter å ha falt fem plasser siden forrige oppdatering.

Filip Ingebrigtsen følger dernest på 138. plass, mens Henrik Ingebrigtsen er nr. 268 og Karoline Bjerkeli Grøvdal beste norske friidrettskvinne på 290. plass.

Beatrice Chepkoech topper kvinnenes verdensranking foran Caster Semenya.

- Endret seg dramatisk

Denne verdensrankingen i friidrett vil, som Dagbladet skrev tidligere denne uka, vektlegges mer og mer framover, både på tvers av grenene og ikke minst i hver enkelt øvelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer