TREDJEPLASS: Karsten Warholm løp inn til en tredjeplass i Ostrava. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TREDJEPLASS: Karsten Warholm løp inn til en tredjeplass i Ostrava. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Warholm knust av Samba igjen

Karsten Warholm løp inn til en tredjeplass i kontinentalcupen.

Karsten Warholm representerer Europa i helgas kontinentalcup. Der løp han naturligvis favorittdistansen 400 meter hekk. Blant konkurrentene var blant andre Abderrahman Samba, som Warholm ikke har slått i 2018-sesongen.

Det må han fortsatt vente på.

Samba var i en egen klasse på distansen i Ostrava. Han vant på tiden 47,37. Warholm løp på tiden 48.56, nesten ett sekund bak hans personlige rekord.

- I dag var det ingenting å gjøre med ham. Han er sikkert også sliten, og gjør et fantastisk løp. Han er sprek og kunne sikkert løpt hele året, sier Warholm til NRK.

På sensommeren innrømmet Warholm at det å slå Samba er litt ekstra etterlengtet.

- Jeg er sulten på å slå ham. Jeg skal prøve på det hver eneste gang, det er det eneste svaret jeg kan gi. Jeg kan ikke gi noen garantier, men jeg skal gi det et forsøk, sa Warholm til Dagbladet.

Samba har rett og slett vært overlegen denne sesongen. Det til tross for at Warholm faktisk har forbedret sin personlige rekord hele fire ganger gjennom sesongen.

Per 8. september er den 47,64, satt under EM i Berlin. Det er også norsk rekord på 400 meter hekk.

- Hvis jeg fortsetter å forbedre meg så mye hvert år, kan jeg bli ganske god. Ikke for å skryte av meg selv, men jeg løp fort i fjor, og skulle løpe fortere i år. Det er ikke noe man bare gjør. Vi jobber ekstremt hardt for det, og er alltid klare på at vi skal forbedre oss, sier Warholm til Dagbladet.