Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games 2017

Warholm knuste OL-mesteren på Bislett, men fikk VM-advarsel i retur: - Nå ble jeg litt indignert her!

EN DRØM: Karsten Warholm drømte om å vinne, og fikk drømmen oppfylt. Etter løpet ble han oppgitt over OL-mesterens selvtillit før VM. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
EN DRØM: Karsten Warholm drømte om å vinne, og fikk drømmen oppfylt. Etter løpet ble han oppgitt over OL-mesterens selvtillit før VM. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet): - For drømmer fins det jo ingen grenser, så jeg har forsåvidt sett for meg dette alternativet, men det er noe som skal gjennomføres. Det er ikke bare å tenke at man skal vinne og så gjør man det. Det betyr veldig mye for meg, og derfor tror jeg at jeg trakk det lengste strået i dag, sa en oppglødd Karsten Warholm etter å ha vunnet Diamond League-stevnet på Bislett i går kveld.

Warholm vant 400 meter hekk over et kruttsterkt felt, med blant annet de fire beste fra Rio-OL på startstreken.

Allerede ut fra startblokkene fløy den unge nordmannen fra de fleste. Bare OL-mester Kerron Clement holdt noenlunde følge de første 250 meterne, men så gikk det galt for Clement i den sjuende hekken.

Måtte dobbeltsjekke ved målgang

Derfra og inn ble Warholm løftet fram av et entusiastisk Bislett-publikum.

- Etter hekk åtte ble jeg veldig sliten, men jeg klarte å holde hodet kaldt og bytte til femten steg og holde trykket oppe. Når så mange heier og jeg ikke ser noen i sidesynet, så tenker jeg at jeg ikke vil ha noen opp i sidesynet heller. Jeg jobba pinadø så lenge for det, at da skulle jeg ta det helt inn. Det var veldig gøy når jeg innså at jeg kom først i mål, sier Warholm.

- Men det så nesten ut som om du ikke trodde det da du passerte målstreken?

- Jeg måtte liksom dobbeltsjekke om han karen (Yasmani Copello) kom før meg eller ikke, men han gjorde jo tydeligvis ikke det. Jeg hadde et veldig stort forsprang etter tre hundre meter, og han tok litt innpå meg der, men jeg ville det mest, tror jeg, og derfor vant jeg også, smiler Warholm.

Rekorder og mesterskap

Det endte med ny norgesrekord på 48.25, bonus på 25 000 kroner for rekorden, og en bøtte med selvtillit før sesongen går videre mot VM i London i august.

Tida er den tredje beste i verden i år.

- Det lover veldig bra, men det er noe annet når man kommer til mesterskap. Da er det tre runder, og det handler litt om ikke å drite seg ut også, så det må jeg prøve å ikke gjøre, sier Warholm.

At mesterskap er noe annet enn et vanlig Diamond League-stevne, er OL-mester Kerron Clement helt enig i.

Amerikaneren var til slutt sjanseløs mot Warholm i går. Med tida 50.52 klokket Clement inn til sisteplass i heatet han så ut til å ha vinnersjanser i 150 meter før mål.

- Herregud, den sjuende hekken var fryktelig. Jeg har aldri hatt trøbbel med den sjuende hekken, men den kom veldig nærme meg og jeg hadde ingenting. Jeg er helt målløs overfor det som skjedde på den hekken, det har aldri skjedd tidligere, men jeg blir bra til VM og det amerikanske uttaket, sier Clement til Dagbladet.

Rådene fra Moses

Dagen før hadde han og Warholm fått råd av legenden Edwin Moses, der Moses karakteriserte distansen 400 meter hekk som en distanse med 31 elementer som kan gå galt.

Warholm var uenig i perspektivet, men Clement lot det tydeligvis synke inn.

- Den sjuende hekken er en av de tingene som kan gå galt, smiler Clement overfor Dagbladet.

- Gikk det troll i ord?

- Nei, det gjorde ikke det. Det bare skjedde så fort, jeg tenkte på å slå om, men det bare ødela enda mer for meg og jeg mistet all fart. Da ble det litt sånn, bare glem det. Det var bare den sjuende hekken... Jeg er nødt til å se på hva jeg gjorde feil og fikse det, sier han.

Vinner VM

For OL-mesteren er det ikke Bislett i juni som betyr noe. Der Warholm var i fyr og flamme over å bli første nordmann som vinner et Diamond League-stevne i Oslo siden Andreas Thorkildsen vant spydkonkurransen i 2010, tok Clement den norske suksessen med ro.

- Han løper foran hjemmepublikummet sitt, så jeg forventet dette av ham. Jeg ble ikke bekymra over tida hans, så spørsmålet er om han kan gjøre det på en stor scene. Jeg er kjent for å løpe bra ved de store anledningene, så jeg bekymrer meg ikke for folk som løper fort nå. Jeg har sagt tidligere at du kan sette verdensrekord tidlig i sesongen, men det betyr ingenting når du kommer til VM.

- Så i august er det du som står øverst på pallen?

- Selvfølgelig, sier Clement til Dagbladet.

Indignert

Da Dagbladet spør Warholm om han er like sikker som Clement på at det blir amerikansk VM-gull i London, blir smilet litt mindre.

- Det er ikke helt min stil å være så storkjefta som han er der, men han får vel stå for det, da, så får vi se. Jeg kan jo forsvidt si at hvis han er på sitt beste så burde han knuse meg. Jeg syns dagen i dag er en god indikator på at jeg kan være med og slåss om det, sier Warholm til Dagbladet.

- Du har mer å gå på?

- Jeg er 21, han er 31, det sier seg selv hvem som har best tid. Jeg merker jeg ble litt indignert nå, sier han.

- Hvor nær er du din egen maksprestasjon nå?

- Jeg håper jo jeg har mer å gå på. Du ser jeg toucher siste hekken der, og det er aldri optimalt. Heldigvis var det siste hekken, så hvis jeg skulle valgt en hekk å treffe så ville det vært den. Jeg har ladet opp veldig mye til det her, men det er fortsatt bare i starten av sesongen. Who knows? Ting skal gjøres, jeg syns det er bedre å la resultatene tale for seg.

Hele Norges coronakart