Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Warholm-konkurrent avslører dramatisk skade

Det var langt fra sikkert at Rai Benjamin skulle stille fra start på 400 meter hekk.

TOK SØLV: Rai Benjamin tok sølv på 400 meter hekk bak Karsten Warholm og foran konkurrent Abderrahman Samba. Foto: NTB Scanpix
TOK SØLV: Rai Benjamin tok sølv på 400 meter hekk bak Karsten Warholm og foran konkurrent Abderrahman Samba. Foto: NTB Scanpix Vis mer

OSLO/DOHA (Dagbladet): Rai Benjamin ble før 400 meter hekk regnet som en av Karsten Warholms store konkurrenter sammen med Abderrahman Samba.

Men til tross for at Benjamin leverte et godt løp og tok sølv, så avslører han dramatikk i kulissene. Det var nemlig ikke en selvfølge at amerikaneren skulle stille fra startstreken i finalen i Doha.

- Jeg har hatt en smell i hælen. Det er en ganske stor smell også. Jeg har brukt beskyttelse på hælen de siste dagene, sier Benjamin til Dagbladet.

Gikk på krykker

Men han løp altså inn på tiden 47.66, like bak Warholm med 47.42. Han oppsummerer løpet sitt som «slurvete» fra seg selv. Men han poengterer at han er stort sett fornøyd med å bare kunne stille.

- Jeg har trent i fire-fem uker inn mot dette, og det endte med resultatet i dag. Jeg gikk på krykker bare noen dager før, og jeg kunne egentlig ikke gå. Jeg var ikke klar for å løpe før de tre-fire siste dagene før finalen, avslører Benjamin, som sier at han og trenerne måtte gå noen runder før den endelige beslutningen ble tatt.

- Det har vært veldig tøft de siste ukene, men det endte i sølv likevel, sier 22-åringen.

Som Warholm, er også Benjamin en veldig ung utøver som har sannsynligvis mange år foran seg på øverste nivå i friidretten.

Han virket fornøyd med sin innsats, spesielt med tanke på smertene som plaget ham i forkant av løpet. Noe han derimot ikke var fornøyd med i Doha var publikum.

- Det eneste skuffende med i dag var publikum. I framtida synes jeg vi må vurdere hvor vi har disse løpene. Det er mange her som fortjener støtte fra hele verden, sier Benjamin, og fortsetter:

- Jeg trodde at det skulle være stappfullt på en dag som dette. Det var et bra løp, men vi må vurdere hvor det arrangeres i framtida.

Samba ikke 100 prosent

Det var ikke bare Benjamin som ikke var 100 prosent i slag i dag. Warholms andre store konkurrent, Abderrahman Samba, var heller ikke helt skadefri, og sliter med en hamstringskade. Nå sender han skremmeskudd mot OL.

- Jeg er veldig fornøyd med hva jeg fikk til i dag. Jeg kom nettopp tilbake fra en skade, sier Samba til Dagbladet.

Og Samba er ikke like kritisk til VMs publikum som Benjamin. Det har nok en del med at han løp på hjemmebane. 24-åringen sier at publikum motiverte han til å ta medalje.

- De er fantastiske. Nå jeg ser folkene på tribunen, så jeg tenker jeg «Just do it!», sier Samba.

Han sier at selv om at han ikke er helt skadefri, så går det bra under forholdene.

- Det er ok nå. Jeg fullførte, og jeg tok bronsemedalje.

Sambas lege sier at den fysiske tilstanden til utøveren er på 80 prosent.

- Han hadde bare noen få treninger før løpet. Det er ingen alvorlig skade, men vi hadde liten tid før mesterskapet på å bli frisk, sier Laith til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling