Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm vant ny pris

Warholm månedens utøver i Europa for januar

Karsten Warholm (21) er kåret til månedens mannlige utøver i europeisk friidrett for januar etter å ha vist fryktinngytende form innendørs.

VANT PRIS: Karsten Warholm har vist glimrende form gjennom januar. Han har blitt kåret til månedens utøver i Europa forrige måned. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VANT PRIS: Karsten Warholm har vist glimrende form gjennom januar. Han har blitt kåret til månedens utøver i Europa forrige måned. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet Det europeiske friidrettsforbundet (EA) på sin hjemmeside tirsdag.

Warholm ble stemt fram som vinner på herresiden etter å ha sesongåpnet med norsk rekord på 400 meter med tiden 45,88 på hjemmebane i Ulsteinvik. Én uke senere senket verdensmesteren tiden til 45,59. Det var tangering av den nordiske rekorden til Jimisola Laursen fra 2002.

Lørdagens tid var nest best i verden hittil i 2018. Warholm var bare 11 hundredeler bak årsbeste.

Warholm fikk 435 stemmer på EAs sosiale mediekanaler og vant avstemningen foran den tsjekkiske veteranen Petr Svoboda.

Det er annen gang Warholm vinner prisen. Forrige gang var i juni 2017. Warholm etterfulgte maratonløper Sondre Nordstad Moen, som gikk til topps i Europa-kåringen i desember.

Amalie Iuel (april), Warholm (juni), Jakob Ingebrigtsen (juli), Karoline Bjerkeli Grøvdal (oktober) og Moen (desember) ble alle kåret til månedens utøver i Europa i 2017.

På kvinnesiden var irske Phil Healy overlegen. 23-åringen fikk gjennombruddet sitt med ny personlig rekord på 400 meter i Wien forrige måned.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!