400 meter hekk i London

Warholm med årsbeste i verden

Karsten Warholm fortsetter å herje i Diamond League. I dag satte han ny norsk rekord, ny europeisk rekord og ny årsbeste i verden.

NY REKORD: Karsten Warholm var i storform i London, og tok ny europeisk rekord på 400 meter hekk. Foto: NTB Scanpix
NY REKORD: Karsten Warholm var i storform i London, og tok ny europeisk rekord på 400 meter hekk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholm var storfavoritt til å vinne dagens 400 meter hekk under Diamond League i London. Og sunnmøringen innfridde forventningene.

Løpet gikk uten Warholms største konkurrenter, Abderrahman Samba og Rai Benjamin, og dagens felt var sjanseløs mot 23-åringen.

Feltet var sjanseløs mot 23-åringen, som aldri var truet på oppløpet. Han stormet i mål til tiden 47.12 - tidenes sjuende beste løp. Det er også ny norsk rekord og årsbeste i verden.

- Jeg er veldig gira før løpet i dag, visste at forholdene var gode og at formen var grei, så jeg utnyttet sjansen min, sier Warholm til NRK etter løpet.

- Samtidig så gjorde jeg noen småfeil. Men det er fantastisk å få en sånn tid, og vite at jeg fortsatt har noe å jobbe med, fortsetter han.

Warholm forteller også at han var litt ekstra nervøs på starten i dag.

- Jeg var jo det, da. Jeg har ikke konkurrert på fem uker, så blir det litt ekstra stemning. Man får litt tilbake den stemningen man hadde på første løp i året, sier Warholm.

Samba, som herjet på distansen i fjor, har 47.27 som sin bestenotering i årets sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer