Warholm med klart svar på rivalens utspill

- Forskjellen er verdensrekord.

KLAR FOR SUPERDUELL: Karsten Warholm skal kaste glans over 400 meter hekk i OL. Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP / NTB
KLAR FOR SUPERDUELL: Karsten Warholm skal kaste glans over 400 meter hekk i OL. Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Karsten Warholm (25) må tåle å ha det største favorittstempelet av norske OL-utøvere i Tokyo.

Warholm har ikke blitt slått på OL-distansen 400 meter hekk siden han ble nummer tre i kontinentalcupen i tsjekkiske Ostrava 8. september 2018. Siden har det blitt 17 strake seire.

Onsdag møtte 25-åringen norsk presse digitalt sammen med lagkamerat Amalie Iuel (27) og trener Leif Olav Alnes (64) fra byen Fukuoka.

Før 2019-VM i Doha snakket «alle» om duellen mot duoen Abderrahman Samba og Rai Benjamin. Nå snakkes det i hovedsak om duellen mot sistnevnte, etter at han var nære å slå verdensrekorden til Kevin Young - like før Warholm slo den på hjemmebane like etter.

Benjamin, som løp 46,83, fikk for noen dager siden spørsmål om verdensrekorden (46,70) på en pressekonferanse i regi av Det internasjonale friidrettsforbundet.

- Jeg vet at han (Warholm, journ.anm.) tok verdensrekorden, men jeg føler at 46,7 og 46,8 ikke er så stor forskjell. I uttaket prøvde jeg ikke å slå verdensrekorden. Målet var å komme med på laget, uttalte Benjamin, som dermed antydet at han ikke tok i maks.

Får vise seg

Dagbladet konfronterte Warholm med dette utspillet i Japan, og nordmannen er krystallklar.

- Jeg tenker at forskjellen mellom 46,7 og 46,8 er verdensrekord, sier Warholm selvsikkert til Dagbladet.

- Han har ganske rett at i tid så er det nærme hverandre. I nivå er meg og Rai ganske likt. Om han ga alt i det forsøket eller ikke, det vet jeg ikke, det kan jeg ikke svare på. Han får sjansen til å vise seg i Tokyo og det får jeg også. Forhåpentligvis tar vi oss til en finale, så skal det bli spennende å se hvordan det blir, sier han videre.

Trener Alnes har dette å si til Dagbladet om Benjamins utspill:

- Det er riktig. Det er en tiendedels forskjell. Vi får se. Det er det som er spenningen. Hva man sier kan være en ting, hva man gjør kan være noe helt annet.

Benjamin og Warholm har ikke møtt hverandre i løpsbanen denne sesongen, så styrkeforholdet dem imellom skal endelig måles i Tokyo.

SÅ NÆRE: Rai Benjamin er ikke langt unna Karsten Warholms verdensrekord. Foto: Steph Chambers/Getty Images/AFP/NTB
SÅ NÆRE: Rai Benjamin er ikke langt unna Karsten Warholms verdensrekord. Foto: Steph Chambers/Getty Images/AFP/NTB Vis mer

Vant til det

Warholm fikk også spørsmål om han har gjort seg noen tanker om Benjamin i det stille.

- Man tenker jo selvfølgelig på at de er konkurrenter og slik. Jeg er vant til å springe mot konkurrentene mine og har løpt mot Benjamin før, og det er en close kamp. Jeg er selvfølgelig forberedt på at han kommer til å løpe på et høyt nivå, sier Warholm og fortsetter:

- Jeg har selvfølgelig troen på egne evner. Jeg er ikke så stresset, det blir det det blir til syvende og sist.

Alnes forteller at hele laget har hatt en fin oppladning på øya før de drar til Tokyo for å konkurrere.

- Jeg syns foreløpig at det har gått bra. Fokuset har vært tilvenning til ny tidssone. Det var en reise som var relativt lang med restriksjoner, men det har gått fint. Vi er isolert på hotell. Det er god mat, godt vær, og godt humør, sier Alnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer